Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 10 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
3979 x

Yoni eitjes zijn ontzettend populair. Dat is niet zo raar: edelstenen eitjes zijn natuurlijk, duurzaam en hebben een bijzondere betekenis. Maar hoe kies je nou een eitje dat bij je past? Geen nood. Volg deze drie stappen en voor je het weet ben je binnenkort al een blije eigenaar!

Stap voor stap een yoni ei kiezen

Yoni eieren zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Je hebt ze doorboord, maar ook massief en de edelsteensoorten zijn oneindig. Om het nog ingewikkelder te maken worden ze ook wel eens tantra ei of energie ei genoemd. Het is daarom niet gek dat je op yoni-eiland door de bomen het bos niet meer ziet. Hier kun je gelukkig lezen hoe je er eentje uitkiest die goed past en waar je plezier aan hebt! We gaan in drie stappen dé grote vraag beantwoorden:
Hoe wil je je eitje?

Daarbij let je op

  1. De maat
  2. De doorboring 
  3. De edelsteensoort

Volg deze drie stappen en voor je het doorhebt begin je al aan je eerste yoni massage!

1. Welke maat past bij je?

Yoni eieren zijn er in verschillende groottes. Er zijn eitjes van 43 – 49 mm lengte en van 30 – 35 mm dikte. Dat is natuurlijk niet vreemd. Elke vagina is anders! Ook ligt het aan de sterkte van je bekkenbodemspieren welk ei je nodig hebt.

Begin je net met oefenen, dan is een groter of gemiddeld ei raadzaam. Die kun je namelijk goed voelen met je vaginawand. Zeker als je daar (nog) niet zo sensitief bent, is dat prettig. Ook valt een groter ei er niet zomaar uit. Dat is praktisch en zo hoef je nergens bang voor te zijn. Op den duur kun je dan kleinere eitjes proberen. Hoe meer je oefent en experimenteert, hoe gevoeliger en sterker je fysieke yoni kan worden. Als het je bevalt, zal dit dus waarschijnlijk niet je enige ei blijven 🙂 

2. Wel of niet doorboord?

Als je voor het eerst een eitje aanschaft, raad ik je sterk aan met een doorboorde te beginnen. Massieve edelstenen eitjes zijn namelijk vooral voor yoni pro’s. Dat houdt in dat je zonder handen een eitje moet kunnen leggen. Geen touwtjes, pure spiercontrole. Vertrouw me – dat klinkt makkelijker dan het is!

Je kunt als beginner daarom kiezen uit twee doorboringen. Ze werken allebei prima, maar op de één of andere manier heb je soms gewoon een voorkeur.
Yoni eitjes zijn doorboord

  • dwars door de top
  • van boven naar beneden

Door een geboord eitje kun je een touwtje rijgen. Van links naar rechts of van boven naar beneden. Zo kun je haar veilig inbrengen en weer verwijderen. Je trekt dan simpelweg aan het koordje zoals bij een tampon. Het kan namelijk best spannend zijn om voor het eerst zo’n steentje binnen te hebben. Bovendien kun je spieren gaan voelen waarvan je het bestaan niet eens wist. En dat zijn vaak precies de spieren die nodig zijn om het eitje eruit te krijgen. Dat er een touwtje voorhanden is, kan dan een hele opluchting zijn!

3. Welke edelsteen spreekt je aan?

Beginners wordt vaak aangeraden om jade of rozenkwarts yoni ei te kiezen. Dat heeft meerdere redenen. Yoni eitjes van jade worden al eeuwenlang in de taoïstische tantra gebruikt om levensenergie te leren kennen en reguleren. Die zit volgens de Tao in je nieren en seksuele organen. Jade heeft volgens deze traditie op beide effect. Ook wordt ze door veel mensen ervaren als een harmonieuze, zachte steen. In de chakraleer zijn groen en roze bovendien de kleuren van het hart. Daarom wordt rozenkwarts ook aangeraden als eerste eitje. Als je begint met zelfliefde, kan dat best passend zijn! Je leest er meer over in mijn artikel voor beginners.

Maar zoals voor alle energetische instrumenten geldt: kies iets waar je blij van wordt of wat je onverklaarbaar interesseert. Eitjes van rode jaspis, obsidiaan en aventurijn zijn ook erg populair. Ik heb zelf een eitje van bergkristal. Ik heb eigenlijk geen idee waarom, behalve dat die me aansprak. Achteraf bleek het een sterk staaltje intuïtie te zijn geweest, want dat ei heeft volgens mij magische krachten. Maar daar kun je meer over lezen in mijn ervaringen met het yoni ei. Ga dus vooral af op je eigen onderbuikgevoel. De grap is dat je dan meteen je eerste yoni meditatie oefening doet: je intuïtie gebruiken!

Veel geluk met het kiezen van je eerste yoni ei!

Een vraag of opmerking? We horen het graag!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *