• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 49 Landen

 Ontdek Onze Combinatiedeals

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 49 Landen

Beginner? Probeer een yoni ei jade of rozenkwarts!

Door Anouk 11 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
5709 x

Je ziet een yoni ei wel zitten, maar waar kun je het beste mee beginnen? Twee all time favourites zijn het yoni ei jade en rozenkwarts. Die hebben de kleuren van het hartchakra en dat is niet toevallig!

Yoni ei wierook palo santo hout

Yoni ei voor het hart

Vaak wordt gedacht dat een yoni ei alleen maar bedoeld is voor sterke spieren en fantastische orgasmes. Natuurlijk, dat is een geweldige uitkomst! Plezier is nooit verkeerd. Alleen het mooie aan yoni massage is dat het veel meer kan doen. Een yoni massage ervaar je waarschijnlijk niet alleen maar lichamelijk. Liefdevolle aanraking kan nou eenmaal gevoelens en gedachten naar boven brengen. Daarom hoort bij een complete yoni sessie ook een open hart voor wat er gebeurt. Dat is pas een potje zelfliefde! 🙂

Om dezelfde reden wordt voor beginners vaak een eitje van jade of rozenkwarts aangeraden. De kleur en werking van deze twee stenen horen volgens verschillende tradities bij het hartgebied of hartchakra. Vooral in het taoïstische yoga wordt veel met jade eitjes gewerkt. En dat heeft een speciale reden!yoni ei jade

Daarom kies je een jade ei

Volgens veel yoni fans is jade een kalme en liefdevolle steen. Haar zachtgroene kleur staat symbool voor harmonie en genezing. Jade wordt daarom vaak gebruikt als yoni steen voor beginners. Het kan best spannend zijn om een yoni ei te kopen en ermee te gaan oefenen. Zo’n hartelijke steen kan het je misschien wat makkelijker maken! Het jade eitje heeft niet alleen een speciale betekenis, maar ook een lange geschiedenis in het taoïsme. Het kan fijn zijn om te weten dat heel wat vrouwen je met jade zijn voorgegaan 🙂

Taoïsten gebruiken al eeuwenlang yoni eitjes van jade. De vagina wordt zelfs jade-tempel genoemd! Spreekt tot de verbeelding, hè? Ook geloven taoïsten dat jade een positieve invloed heeft op het onderlichaam en vooral het bekkengebied. Jade wordt namelijk gezien als een beschermende en vooral reinigende steen. Daarom helpt ze de nieren: volgens de Tao een belangrijke bron van levensenergie. Die kracht wordt ook wel Jing Qi of Jing Chi genoemd.

Jing Chi reguleert volgens taoïsten alle (seksuele) organen en weefsels in je onderbuik. Denk bijvoorbeeld aan de baarmoeder, maar ook aan je nieren en blaas. Een yoni eitje van jade helpt dan om levenskracht in dat gebied op gang te houden. De doorbloeding wordt door yoni oefeningen bijvoorbeeld een handje geholpen. Ook kun je er stevige bekkenbodemspieren door krijgen.

yoni ei rozenkwarts

Of een rozenkwarts yoni ei!

Een rozenkwarts yoni ei heeft net als een jade eitje de kleur van het hart. Veel yoni-beoefenaars voelen zich prettig bij deze steen. Dat komt omdat rozenkwarts symbool staat voor (zelf-) acceptatie, begrip en openheid. Ook heeft ze voor veel mensen een milde en onschuldige energie.

Misschien kan die je wel over de drempel helpen bij je eerste yoni ei-sessie. Gevoelens van schaamte, angst of ongemak zijn namelijk helemaal niet vreemd. Het kan al een hele overwinning zijn om een eitje voor jezelf te kopen! De symbolische betekenis en kracht van rozenkwarts kan je dan wat steun geven. Zie je wel, het is ook maar een lieftallig ding dat yoni ei! Net zoals jij.

Een goed potje zelfliefde gewenst met je eerste yoni ei!

Laatste aanpassing op 08 oktober, 2020 12:13 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50