• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Edelsteenwater Maken op Vijf Verschillende Manieren

Door Lisette 14 februari 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
12686 x

Het maken van edelsteenwater is een gemakkelijke methode om dagelijks te kunnen genieten van kristalkracht. In deze blog vind je vijf recepten voor ‘infused water’. Proost, op jouw gezondheid!

edelsteen waterfles bergkristal edelsteenwater

Edelsteenwater maken is eigenlijk het opladen van water met echte mineralen. Ook kun je water zuiveren met edelstenen en water vitaliseren met edelstenen. Volgens kenners ontstaat er dan een drinkbaar drankje waar lichaam en geest vrolijk van worden. Het handige aan kristalwater of edelstenen water is dat je telkens opnieuw gebruik kunt maken van dezelfde stenen. Zo heb je altijd een magische cocktail bij de hand!

In deze blog leer je vijf methoden om een natuurlijke powerdrink te maken met behulp van:

 • een Kristallen Onderzetter
 • een Edelstenen Waterstaaf
 • een Edelstenen Waterfles
 • Losse Stenen
 • de Gouden Driehoek

edelsteen waterfles amethist edelsteenwater

Tips Voordat je Start met Edelsteenwater Maken

Wil je je stenen in water opladen en er stenen water van maken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Met onderstaande tips en tricks ben je helemaal voorbereid om water te vitaliseren met edelstenen en om er een juweel van een drankje van te maken!

 • Gebruik geen giftige stenen of soorten die kunnen splinteren. Je wilt namelijk geen killer van een drankje maken. Houd het bij getrommelde edelstenen en laat je informeren door een kenner, bijvoorbeeld een mineraloog of edelsteentherapeut.
 • Kies edelstenen op hun specifieke kwaliteit. Ieder kristal zou namelijk haar eigen werking hebben. Hier kom je erachter welke edelsteen bij je past.
 • Dek je water tijdens het opladen af, zodat er geen stof of ander vuil bij het water komt.
 • Het mixen van stenen zou mogen, maar doe dit alleen als je zeker weet dat ze goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Creëer geen overload aan verschillende steensoorten. In onze blog edelstenen combineren kun je leren, lees je hoe je dat doet.
 • Werk met energetisch schone stenen. Hier lees je over edelstenen opladen en edelstenen reinigen.
 • Gebruik enkel kraanwater of bronwater, geen mineraalwater. Koolzuur zou je stenen kunnen beschadigen.

Edelsteenwater Maken met Kristallen Onderzetter

De gemakkelijkste manier om edelsteen water te maken, is met behulp van een edelstenen onderzetter of matje. Je zet de karaf dan simpelweg op de kristallen ondergrond. Volgens kenners wordt de energetische kracht van de steen dan overgebracht op het water.

Hoe ga je te werk?

Je plaatst een glas of karaf gevuld met water op een edelstenen onderzetter. Vervolgens mag het een zo’n twaalf tot vierentwintig uur staan. Et voilà, de kristallen en mineralen zijn in je water getrokken.

edelsteen onderzetters agaat edelsteenwater

Kristalwater Maken met Edelstenen Waterstaaf

Een Edelsteen Waterstaaf is een glazen buis met daarin een verzameling steensoorten. Je kunt hem vergelijken met een thee-ei, dat je in het water hangt. De kristallen maken indirect contact met het water en je hoeft ook niet te roeren. Sterker nog, dan maak je de staaf waarschijnlijk stuk! In zo’n buisje zitten voorgesorteerde steencombinaties, dus je kunt meteen aan de slag.

Hoe ga je te werk?

Zet je waterstaaf voorzichtig in een met water gevuld glas of karaf. Laat het volgens de instructietijd staan, totdat het water is opgeladen. Over het algemeen duurt het 15 tot 30 minuten tot het drinkbaar is. Verwijder de staaf tijdens het inschenken en plaats hem daarna terug.

edelsteen waterfles amethist edelsteenwater

Opladen met een Edelstenen Waterfles

Helemaal klaar voor gebruik zijn de Edelstenen Waterflessen. Dit zijn speciale waterflessen verkrijgbaar met een reservoir voor kristallen. Dit compartiment kun je meestal openen, zodat je de kristallen kunt verwisselen of reinigen. In onze Edelstenen Waterfles Mix bijvoorbeeld, vind je een mix van edelstenen voor in water. Je vindt er onder andere een Amethist, Lapis Lazuli, Citrien, Aventurijn en Rozenkwarts.

Hoe ga je te werk?

Vul het reservoir met schone steentjes naar keuze en sluit het. Giet water in de fles en laat een halfuur tot een uurtje staan. Je kunt de fles in principe blijven bijvullen en genieten van jouw amethist water of bergkristal water! Neemt de kracht van het water af? Maak je stenen dan schoon en laad ze op voor een volgende ronde.

Alle waterstaven en waterflessen bekijken

7 chakra trommelstenen set amethist bergkristal lapis lazuli groene aventurijn tijgeroog rode carneool rode jaspis

Mineraalwater Maken met Losse Stenen

Is jouw kristalkennis op peil? Dan kun je Getrommelde Edelstenen kopen en je karaf ermee vullen. Shungiet staat bijvoorbeeld bekend als zeer zuiverend mineraal, net zoals Bergkristal water. Werken met losse stenen zou de krachtigste methode zijn, omdat het water en de mineralen hun informatie direct uit kunnen wisselen.

Hoe ga je te werk?

Plaats de losse stenen voorzichtig in hun houder, bijvoorbeeld door je lege karaf of drinkglas horizontaal te leggen en de stenen erin te schuiven. Pas wel op, want vallende stenen maken splinters. Vul met water en laat 12 tot 24 uur buiten de koelkast staan. Op die manier zou je bijvoorbeeld je eigen amethist water of rozenkwarts water kunnen maken!

Edelsteenwater Maken met een Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek Edelstenen is een combinatie van edelstenen die samen een harmonieus effect zouden hebben. Liggen Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts in de vorm van een driehoek, dan zouden ze alles in hun midden op kunnen laden met hun speciale energie. Ook water dus!

Hoe ga je te werk?

Leg de stenen neer volgens de richtlijnen van een Gouden Driehoek. Dus: leg een amethist in water, een bergkristal in water en een rozenkwarts in water en je krijgt het magische gouden driehoek water. Plaats een glas of karaf in het midden van de opstelling en houd rekening met het verband tussen de inhoud en grootte van je stenen. Drie gigantische geodes zijn bijvoorbeeld wat overdreven voor één glaasje. Laat het water een halve tot hele dag opladen en enjoy jouw edelsteen water gouden driehoek.

edelsteen waterfles rozenkwarts edelsteenwater

Zo Gebruik je Edelsteenwater

Voor kristalwater geldt hetzelfde als ander energiewerk: je zou zelf edelsteenwater ervaring op moeten doen om te kunnen beslissen hoeveel en hoe vaak je het drinkt. Het kan krachtig spul zijn en bovendien is ieder lijf anders. Hieronder vind je daarom een aantal tips om zelf te experimenteren met opgeladen water:

 • Start met één glaasje per dag op een vast moment.
 • Begin met water maken van één steensoort.
 • Stop na de eerste batch een weekje om te voelen of kristalwater een verschil voor je maakt
 • Verwacht geen wonderen. Beschouw het water als persoonlijke verzorging, net zoals tandenpoetsen.

Meer Spirituele Self Care met Kristallen

Ben je geïnteresseerd in de energie van edelstenen? Er zijn nog veel meer spirituele verzorgingsrituelen die interessant en leuk zijn! Het kan bijvoorbeeld prettig zijn om met mineralen je Aura Aandacht te geven of te werken met Chakra Stenen. Ook massage gaat goed met kristallen. Gebruik bijvoorbeeld een Guasha steen of Massage Roller om je huid dagelijks te detoxen. Wil je van binnenuit aan het werk? Dan zou Yoni Massage wellicht iets voor je kunnen zijn.

Wat zijn jouw ervaringen met edelstenen in water?

Laatste aanpassing op 19 augustus, 2022 1:56 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *