• Gratis Verzending vanaf €50
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Unieke Producten uit 49 Landen

Ontdek 400+ Combideals 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Bewust leven; de dagelijkse bezigheden

Door Noor Beets 5 juni 2017
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
746 x

Hoe het voor mij begon

Dit is voor velen herkenbaar, vermoed ik. Je houdt alle ballen in de lucht. Denk aan: werk, kinderen, je sociale leven en je draaft de hele dag maar door. De alternatieve geneeskunde, geneeskrachtige stenen, yoga, mediteren, biologisch eten, vegetarisme, waren toen een ver van mijn bed iets. Ongeveer 30 jaar geleden kwam ik in aanraking met mensen die in mijn ogen “alternatief” waren, een beetje hippies. Achteraf heb ik veel van die ontmoetingen geleerd. Als ik er aan terug denk waren het eyeopeners. De conclusie die ik toen trok: veel stress in je leven hoeft niet de standaard zijn.

Graag deel ik vandaag wat gewoontes met jullie waardoor ik veel bewuster ben gaan leven.

Patronen doorbreken

Het is begonnen toen ik net de 30 gepasseerd was. De drukte in mijn leven hoopte zich op en op, tot werkelijk het lijntje knapte. Ik heb me bij de yogaclub aangemeld, op aanraden van mijn huisarts. Het was best even wennen om met mijn eigen lichaam bezig te zijn en de rust en stilte ervoer ik in het begin als ongemakkelijk. Zo langzamerhand kon ik er beter mee omgaan en gaf het me rust en ook meer energie. Ik werd me bewust van mijn lichaam en kon mijn geest rust geven. Yoga is fijn voor lichaam en geest.

Mijn levensstijl heb ik inmiddels aangepast. Zo langzamerhand heb ik een aantal gewoontes aan mijn leven “toegevoegd”. Dagelijkse bezigheden die je leven kunnen enorm kunnen verreiken.

De zonnegroet

Iedere dag de zonnegroet op zo’n fijne yogamat, helpt me aan een goed begin van de dag. Je merkt dat je lichaam met de dag soepeler wordt. Ook al ben ik inmiddels de 60 gepasseerd, ik ben flexibeler dan ik ooit ben geweest. Eigenlijk is het niets anders dan je lichaam even goed wakker stretchen. Vooral voor de mensen met een kantoor baan een echte aanrader.

Korte meditatiesessie

Ook 15 minuten meditatie geeft mij geeft meer ruimte om verder te kunnen en tot bezinning te komen. In combinatie met een meditatiekussen en de klankschaal is het moment voor mij en voor mij alleen. De klankschaal kun je gebruiken als begin van de meditatie of yoga. De trillingen zijn voelbaar door het hele lichaam. Concentreer maar eens goed op de klank, liggend op de mat en met je handen op de buik.

Als je wilt weten hoe je het beste kan beginnen met mediteren, wil ik graag het artikel van Thomas aanraden: Mediteren: alles wat je moet en wilt weten of de praktische tips van Madelon: 3 praktische tips om te beginnen met mediteren.

Voeding

Ook het bewust worden van het voedsel wat we tot ons nemen is iets om over na te denken. Je ziet nu ook al een grote beweging, door ‘schoner’ te eten en drinken. Minder suiker, zout en kant en klare pakjes met E nummers. Hiervan bewust worden is een goede combinatie van lichaam en geest.

Groepen

Het aansluiten bij een groep, b.v. de rode tent kan ook heel verhelderend zijn. Samen mediteren, yogalessen volgen en meer. Je ontmoet hele leuke mensen die net als jij bewust in het leven staan! Meestal worden er mooie lessen & bijeenkomsten aangeboden. Deze bijeenkomsten zijn door het hele land te vinden. Je kan dan prima je eigen yogamat en of meditatiebankje cq kussen mee te nemen. Kijk eens op de website van de Rode Tent als je benieuwd bent naar de mogelijkheden bij jou in de buurt. Ook komen er steeds meer plaatselijke yoga- en meditatie centra in veel steden en dorpen. We worden allemaal steeds bewuster!

 

Laatste aanpassing op 29 september, 2020 3:44 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50