Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 26 augustus 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
117 x

Orgoniet, Orgonite, Orgone en Orgon. Hoe je het ook noemt, je hebt vast wel eens over dit magische materiaal gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk? Tijd voor helderheid!

orgoniet staaf orgonite wand gouden driehoek

Wie voor de eerste keer Orgoniet ziet, snapt waarschijnlijk niet helemaal waar hij naar kijkt. Het lijkt net een kerstversiering met stukjes gekleurde steen en glitter erin, hoewel de spirituele symbolen erop verraden dat het waarschijnlijk geen winterdecoratie is. Maar wat dan wel? Hoe is orgonite ontstaan en wat kun je met die populaire piramides en staven? Let’s find out!

orgoniet orgonite piramide rozenkwarts

Zo werkt Orgoniet

Orgonite bestaat uit kunsthars, kristal en koper. Het is bedoeld om universele energie op te vangen, te transformeren in positieve levensenergie en die vervolgens te verspreiden. De theorie erachter is dat de edelstenen erin negatieve kracht absorberen en omzetten in positieve, terwijl de metalen zorgen voor weerkaatsing. Je zou orgonite volgens de makers dus kunnen zien als een kleine generator.

orgoniet hart amethist

Zo is Orgoniet Bedacht

Orgonite kopen kan nog niet zo heel lang. Het materiaal en de naam zijn namelijk begin 2000 bedacht door Don en Carol Croft. Dit Amerikaanse echtpaar experimenteerde met de ideeën van dr Wilhelm Reich, een omstreden Oostenrijks-Amerikaanse wetenschapper uit begin twintigste eeuw. Ze probeerden net als Reich een materiaal te bedenken dat negatieve energie omzet in positieve en kwam uit op een combinatie van kristallen, hars en metaal. Ze noemden dit Orgonite naar ‘orgon’, de naam die Reich gaf aan kosmische levensenergie.

orgoniet hart amethist levensbloem

Daar kennen we Orgon Energie van

In de jaren veertig experimenteerde Wilhelm Reich met het opvangen en sturen van orgon of etherische energie. Daarvoor ontwierp hij een Orgone Accumulator en een Cloudbuster.

De Orgone Accumulator

De Accumulators of Verzamelaars waren grote kisten gemaakt van afwisselende lagen natuurlijke en niet-natuurlijke materialen, waarmee volgens Reich zowel positieve als negatieve orgon opgevangen konden worden. Je kon er rechtop in zitten zoals in een sauna, maar dan bedoeld om jezelf te baden in geconcentreerde levenskracht. Omdat hij naast natuurkundige ook psychiater was, gebruikte Reich deze orgon-verzamelaars in zijn praktijk. Hij was er namelijk van overtuigd dat lichamelijke ontspanning zijn patiënten ook geestelijk goed zou doen.

De Cloudbuster

De Cloudbuster was een instrument waarmee Reich probeerde de energie in de atmosfeer te beïnvloeden en zo regen te veroorzaken. De buster zelf leek een beetje op een bliksemafleider. Het apparaat bestond uit lange koperen buizen geaard in een bak water. Volgens Reich was water namelijk het perfecte element om orgon te geleiden. Door de buizen van de buster naar boven te richten, zou levensenergie aangetrokken worden en daardoor wolken ontstaan.

orgoniet piramide seleniet amethist

Dit kun je met Orgoniet

Orgonite kun je net als edelstenen voor allerlei rituelen gebruiken of op speciale plekken in huis plaatsen. De bekendste toepassingen ervan zijn

  • het verminderen van elektromagnetische straling
  • het energetisch reinigen van ruimtes
  • gebruik in holistische therapie
  • welzijn verbeteren van mensen, planten en dieren

Verminderen van Elektromagnetische Straling

Veel mensen gebruiken Orgonite Piramides of Chembusters in hun huis om straling tegen te gaan. Orgoniet zou namelijk schadelijke effecten van wifi signalen, telefoonnetwerken of zendingsmasten kunnen verhelpen.

Energetisch Reinigen van Ruimtes

Omdat Orgoniet positieve energie verspreidt, zetten de meeste mensen een Bol of Piramide neer in een ruimte waar veel mensen komen. Dat kan een huiskamer zijn, maar natuurlijk ook een kantoor of praktijk. Fleurt de boel ook nog eens op, zo’n kristalkunstwerk!

Gebruik van Orgoniet in Holistische Therapie

Natuurlijk vind je Orgoniet ook terug in allerlei soorten energiewerk, zoals chakratherapie of reiki. Vooral Orgonite Staven of Wands zijn dan favoriet om kracht mee te op te sporen en te sturen. Bovendien hebben ze volgens therapeuten een helende werking.

Welzijn Verbeteren van Mensen, Dieren en Planten

Net als Reich zien echte orgonite fans er voordeel in voor alle levende wezens. Zo zijn er speciale Chembusters om buiten te gebruiken tegen energetische of chemische vervuiling. Daar zouden ook planten baat bij hebben. Om ook huisdieren happy te houden, hangen sommige eigenaren orgoniet sieraden aan de halsband.

Zo Verzorg je Orgoniet

Over kristallen heb je waarschijnlijk gehoord dat ze af en toe gereinigd en opgeladen moeten worden. Hoe zit dat dan eigenlijk met orgonite producten? Het lijkt heel simpel: orgonite is gemaakt om positieve energie te creëren, dus is het zelfreinigend. Wel raden de meeste mensen het af om je piramide of bol in de zon te zetten, maar dat is waarschijnlijk om verkleuring van de kristallen tegen te gaan. Wil je wat hier meer over weten, verdiep je dan in Edelstenen Reinigen of vraag een expert om advies.

Experimenteer ze! 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *