• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 15 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
3445 x

Heb jij wel eens een Klavertje Vier gevonden? Dan ben je een enorme bofkont! Hier lees je hoe zeldzaam deze groene geluksbrenger is en welke magische krachten het heeft. 

3 stengels klavertje 4

Het gelukssymbool Klavertje Vier is een mutatie van de driebladige witte klaver. De kans om zo’n afwijkende versie met vier deelblaadjes te vinden ligt tussen de 0,01 en 0,1 % – dat betekent een mogelijkheid van 1 op de 1000 of 10000 dat je er eentje tussenuit plukt. Dit speciale plantje wordt daarom al sinds de middeleeuwen beschouwd als teken van voorspoed. Benieuwd waarom een klavertje vier geluk brengt en wat je van ze kunt leren? Je leest het hier!

Daarom staat Vier Symbool voor Harmonie

Het getal 4 is in veel verschillende tradities een heilig cijfer. In de christelijke symboliek verwijst het bijvoorbeeld naar de vier evangelisten, de Maagd Maria of het kruis. Ook is elk blaadje verbonden met een belangrijke Bijbelse waarde: het eerste staat voor hoop, het tweede voor vertrouwen, het derde voor liefde en het vierde voor geluk. Natuurreligies zoals Wicca zien het aantal blaadjes als afspiegeling van de elementen, seizoenen of windstreken die samen voor overvloed zorgen. In zo’n klein plantje zouden dus grote krachten verstopt zijn!

klavertje vier witte achtergrond

Het Klavertje Vier in Ierland

Eén van de nationale symbolen van Ierland is de shamrock, het klavertje met drie blaadjes. In de kerk werd deze meestal gebruikt om de heilige geest en drie-eenheid uit te leggen. De versie met vier blaadjes is populair gemaakt door Sint Patrick, een Schot die het Christendom door Ierland verspreidde: de vorm doet denken aan een kruis, vond hij. Ook in de Keltische cultuur vind je het plantje terug. Volgens verhalen werd het door druïden gebruikt om magische mengsels te maken. Met een klavertje op zak, zou je namelijk beschermd zijn tegen kwade krachten!

Dit kun je leren van het Groene Wonder

Ook als je niets met de Keltische of Christelijke klavertje vier oorsprong hebt, kan hij je opvrolijken. Wat het kleine plantje namelijk ook laat zien, is de schoonheid van vergissingen. Misschien zit er een blaadje teveel aan, maar eigenlijk maakt hem dat uniek! Je kunt deze klaver dus ook zien als groen geschenk van Moeder Natuur. Zo is het klavertje een symbool geworden van positief denken en het idee dat geluk in kleine dingen zit.

Deze Kristallen Versterken het Geluksplantje

De betekenis van het klavertje vier zou nog versterkt kunnen worden door andere natuurlijke krachtpatsers zoals kristallen en edelstenen. Groene soorten zoals Aventurijn, Jade, Mosagaat en Moldaviet zouden namelijk dezelfde eigenschappen hebben als het geluks klavertje vier. Vanwege hun optimistische en vruchtbare vibes helpen ze veel mensen een gevoel te ontwikkelen van welzijn en (innerlijke) rijkdom. Wil je het geluksplantje dus extra kans van slagen geven? Omring het symbool klavertje vier dan met deze edelstenen buddies!

Deze Sterrenbeelden Houden van de Klaver

Natuurlijk kan iedereen wel wat geluk gebruiken, maar er zijn zonnetekens die extra baat hebben bij zo’n groen talismannetje. Bijvoorbeeld het sterrenbeeld Stier, voor wie een het goede leven geen luxe is, maar een voorwaarde om lekker in z’n vel te zitten. Die weet dus wel raad met zo’n klavertje vier geluksbrenger! Ook het sterrenbeeld Vissen maak je er blij mee, maar om een hele andere reden. Deze gevoelige dierenvrienden en milieuactivisten denken meestal eerst aan de hele kosmos, voordat ze zichzelf iets gunnen. Daarom kunnen ze best een geheugensteuntje van Moeder Natuur gebruiken dat ook zij mogen genieten van alle overvloed op aarde.

Het Klavertje Vier als Geschenk

Omdat de kans klein is dat je zo’n geluksplant vindt, kun je ook een klant-en-klaar klavertje vier cadeautje kopen. Er zijn genoeg echte versies verkrijgbaar. Meestal worden die gegoten in giethars en verwerkt tot kettinghanger, armband of sleutelhanger met klavertje vier. Zo vergaat je lucky charm nooit en kun je hem altijd bij je dragen! Ook zijn er kadootjes waarin alleen het teken gebruikt is, bijvoorbeeld als hangertje aan een bedelarmband of zilveren broche. Nu je weet wat zo’n symbooltje allemaal kan betekenen, wordt het waarschijnlijk nog leuker om er eentje weg te geven!

Veel Geluk 🙂

Laatste aanpassing op 15 oktober, 2020 2:37 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50