• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Klavertje Vier, Dit Betekent de Groene Geluksbrenger

Door Anouk 15 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
8643 x

Heb jij wel eens een Klavertje Vier gevonden? Dan ben je een enorme bofkont! Hier lees je hoe zeldzaam deze groene geluksbrenger is en welke magische krachten het heeft.

3 stengels klavertje 4

Het gelukssymbool Klavertje Vier is een mutatie van de driebladige witte klaver. De kans om zo’n afwijkende versie met vier deelblaadjes te vinden ligt tussen de 0,01 en 0,1 % – dat betekent een mogelijkheid van 1 op de 1000 of 10000 dat je er eentje tussenuit plukt. Dit speciale plantje wordt daarom al sinds de Middeleeuwen beschouwd als teken van voorspoed. Benieuwd waarom een klavertje 4 geluk brengt en wat je van ze kunt leren? Je leest het hier!

Klavertje Vier Betekenis

Het getal 4 is in veel verschillende tradities een heilig cijfer. In de christelijke symboliek verwijst het bijvoorbeeld naar de vier evangelisten, de Maagd Maria of het kruis. Een andere betekenis klavertje vier is dat ieder blaadje verbonden zou zijn met een belangrijke Bijbelse waarde: het eerste staat voor hoop, het tweede voor vertrouwen, het derde voor liefde en het vierde voor geluk. Natuurreligies zoals Wicca zien het aantal blaadjes als afspiegeling van de elementen, seizoenen of windstreken die samen voor overvloed zorgen. In zo’n klein plantje zouden dus grote krachten verstopt zijn!

klavertje vier witte achtergrond

Waar komt het Klavertje 4 vandaan

Het klavertje 4 is een mutatie van de witte klaver, die normaal gesproken maar drie blaadjes heeft. Deze mutatie zou kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals vervuiling of een mutatie in de bodem. Hierdoor kan het zijn dat je soms meerdere geluksbrengers op een plek vindt. Bovendien zijn er naast mutaties als het vierbladerige plantje ook klavers met nog meer blaadjes gevonden. Eentje met vijf blaadjes is al zeldzaam, laat staan een met achttien blaadjes. Dat is pas geluk!

Klavertje Vier Geluk

Het plantje zou geluk brengen. Althans, volgens de meesten. Je kunt iemand met een geluks klavertje vier sterkte toewensen, maar ook met een klavertje vier succes wensen. Het geluk klavertje vier wordt het gelukssymbool genoemd, omdat de kans al heel klein is dat je er eentje zult vinden. Deze zeldzaamheid is de reden waarom ze voor ons gelukssymbolen zijn.

Maar wat betekent klavertje vier? De algemene betekenis van de lucky charm zou zijn dat de vier blaadjes voor hoop, geloof, liefde en geluk staan. Volgens sommigen staan de vier blaadjes voor de vier elementen lucht, water, aarde en vuur, die een belangrijke rol speelden bij de oude Griekse filosofen. Anderen geloven dat Adam en Eva op het laatste moment dat zij uit het paradijs werden verbannen zo’n plantje mee namen, waar de tuin van Eden mee vol zou hebben gestaan.

Het is dus eigenlijk zo dat het kleine plantje voor geluk en succes in het leven staat. Daarvoor zou je een klaver wel altijd bij je moeten dragen! Wanneer de blaadjes er af vallen, dan verliest het de klaver kracht volgens de legendes. Het is dan immers ook geen klavertje 4 meer. Voorzichtigheid geboden dus, mocht je er eentje vinden!

Klavertje Vier Ierland

Eén van de nationale symbolen van Ierland is de shamrock, het klavertje met drie blaadjes. In de kerk werd deze meestal gebruikt om de heilige geest en drie-eenheid uit te leggen. De versie met vier blaadjes is populair gemaakt door Sint Patrick, een Schot die het Christendom door Ierland verspreidde: de vorm doet denken aan een kruis, vond hij. Ook in de Keltische cultuur vind je het plantje terug. Volgens verhalen werd het door druïden gebruikt om magische mengsels te maken. Met een klavertje of andere geluksbrenger op zak, zal je namelijk beschermd zijn tegen kwade krachten!

Alle Geluksbrengers Bekijken

 

Dit kun je leren van het Groene Wonder

Ook als je niets met de Keltische of Christelijke klavertje vier oorsprong hebt, kan hij je opvrolijken. Wat het kleine plantje namelijk ook laat zien, is de schoonheid van vergissingen. Misschien zit er een blaadje te veel aan, maar eigenlijk maakt hem dat uniek! Je kunt deze klaver dus ook zien als groen geschenk van Moeder Natuur. Zo is het klavertje een symbool geworden van positief denken en het idee dat geluk in kleine dingen zit.

Deze Kristallen Versterken het Geluksplantje

De betekenis van het kleine plantje zou nog versterkt kunnen worden door andere natuurlijke krachtpatsers zoals kristallen en edelstenen. Groene soorten zoals Aventurijn, Jade, Mosagaat en Moldaviet zouden namelijk dezelfde eigenschappen hebben als het geluksklavertje vier. Vanwege hun optimistische en vruchtbare vibes helpen ze veel mensen een gevoel te ontwikkelen van welzijn en (innerlijke) rijkdom. Wil je het geluksplantje dus extra kans van slagen geven? Omring het symbool klavertje vier dan met deze edelstenen buddies!

Deze Sterrenbeelden Houden van de Klaver

Natuurlijk kan iedereen wel wat geluk gebruiken, maar er zijn zonnetekens die extra baat kunnen hebben bij zo’n groene talisman. Bijvoorbeeld het sterrenbeeld Stier, voor wie een het goede leven geen luxe is, maar een voorwaarde om lekker in z’n vel te zitten. Die weet dus wel raad met zo’n geluksbrenger! Ook het sterrenbeeld Vissen maak je er blij mee, maar om een hele andere reden. Deze gevoelige dierenvrienden en milieuactivisten denken meestal eerst aan de hele kosmos, voordat ze zichzelf iets gunnen. Daarom kunnen ze best een geheugensteuntje van Moeder Natuur gebruiken dat ook zij mogen genieten van alle overvloed op aarde.

Klavertje Vier Cadeautje

Omdat de kans klein is dat je zo’n geluksplant vindt, kun je ook een kant-en-klaar klavertje 4 cadeautje kopen. Bij Spiru verkopen we allerlei artikelen met deze geluksbrenger. Meestal worden die gegoten in giethars en verwerkt tot ketting hanger, armband of sleutelhanger met klavertje vier. Zo vergaat je klavertje vier gelukssymbool nooit en kun je hem altijd bij je dragen!
Ook zijn er cadeautjes waarin alleen het teken gebruikt is, bijvoorbeeld als hangertje aan een bedelarmband of zilveren broche. Nu je weet wat zo’n symbooltje allemaal kan betekenen, wordt het waarschijnlijk nog leuker om een klavertje vier geschenk weg te geven!

Veel Geluk 🙂

Laatste aanpassing op 26 april, 2021 9:43 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *