Sale
Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 75.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 15 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
614 x

Heb jij wel eens een Klavertje Vier gevonden? Dan ben je een enorme bofkont! Hier lees je hoe zeldzaam deze groene geluksbrenger is en welke magische krachten het heeft. 

3 stengels klavertje 4

Het Klavertje Vier is een mutatie van de driebladige witte klaver. Het zijn dus plantjes die uit vier deelblaadjes bestaan in plaats van drie. De kans om zo’n afwijkende klavervier te vinden ligt dan ook tussen de 0,01 en 0,1 % – dat betekent 1 op de 1000 of 10 000 dat je er één tussenuit plukt. Het vinden of het krijgen van zo’n variant is dus behoorlijk bijzonder! Ook niet vreemd dat het klavertjevier sinds de middeleeuwen beschouwd wordt als teken van voorspoed, zowel in christelijke als sjamanistische tradities. Benieuwd waar die vier blaadjes voor staan en wat je van deze groene geluksbrengers kunt leren? Je leest het in dit artikel!

geplukte klavertje 4 in glazen potjes

Daarom staat het Cijfer Vier Symbool voor Harmonie

Het getal 4 is in veel verschillende tradities een heilig cijfer. In de christelijke symboliek verwijst het bijvoorbeeld naar de vier evangelisten of de Maagd Maria. Ook is elk blaadje verbonden met een belangrijke christelijke waarde: de eerste staat voor hoop, het tweede voor vertrouwen, het derde voor liefde en het vierde voor geluk. Natuurreligies zoals wicca zien het aantal blaadjes als afspiegeling van de elementen, seizoenen of windstreken. Dat zijn dus grote krachten in zo’n klein klavertje!

klavertje vier witte achtergrond

Daarom is het Klavertje Vier verbonden met Ierland

Eén van de nationale symbolen van Ierland is de shamrock, het klavertje drie. Toch heeft ook de vierbladige variant een speciale rol. Dat komt door Saint Patrick, een tot slaaf gemaakte Schot die na zijn bevrijding het Christendom door Ierland verspreidde. Het klavertje vier had volgens hem een vorm die doet denken aan het kruis en was daarom meteen favoriet. Ook in de Keltische cultuur van Ierland vind je het plantje terug. Volgens de verhalen werd het door druïden gebruikt om magische mengsels te maken tegen kwade krachten. Als je namelijk klavertjes vier op zak hebt, zou je dwars door alle misleiding heen kunnen kijken!

klaver geplant in theekopje

Dit kun je leren van het Klavertje 4

Ook als je niets met Keltische of Christelijke mythologie hebt, kan het geluksklavertje je opvrolijken. Wat het kleine plantje namelijk laat zien, is de schoonheid van vergissingen. Er zit misschien een blaadje te veel aan, maar het is net zo goed een groen geschenk van Moeder Natuur! Zo is het klavertje een symbool van positief denken en het idee dat geluk in kleine dingen zit. Dat is dus een klavertje vier betekenis waar iedereen stiekem wel wat aan heeft 🙂

Zin om een beetje Geluk te verspreiden?

Je kunt natuurlijk een Klavertje Vier Kopen, maar bijvoorbeeld net zo goed een Hamsa Hand in huis ophangen of fleurige Florida Water sprenkelen. Ook je Huis Reinigen met Salie is een manier om wat positiefs te doen met groen.

Veel Geluk Gewenst!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *