• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek iets leuks voor jezelf of een ander tussen onze Bestsellers 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Yoni Ei Oefeningen, Zo Werk je met een Edelstenen Eitje

Door Anouk 18 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
46607 x

Benieuwd naar zo’n Yoni Ei maar geen idee hoe je Begint? Hier vind je informatie over de Maten, Instructies voor Veilig Gebruik en Drie Yoni Ei Oefeningen!

set van drie rozenkwarts yoni eieren

Als je wilt beginnen met Yoni Massage kun je een yoni ei workshop volgen of een expert worden in tantra massage, maar dat hoeft niet. Ook thuis kun je yoni ei oefeningen doen. Hier lees je uit welke eitjes je kunt kiezen, hoe je ze schoonmaakt en veilig inbrengt. Ook vind je drie simpele oefeningen om mee te starten. Aan de slag dan maar!

yoni ei amethist in hand

Een Yoni Ei Kiezen in Drie Stappen

Yoni eieren zijn er in verschillende soorten. Je hebt ze groot, klein, doorboord of massief en gemaakt van diverse edelstenen. Wil je een Yoni Ei Kopen, let dan op

 • Maat
 • Doorboring
 • Steensoort

Maat

Yoni eitjes zijn gemiddeld 43 – 49 mm lang en 30 – 35 mm dik. Het ligt aan de grootte van je vagina en de staat van je bekkenbodemspieren welk formaat je nodig hebt. Begin je net met oefenen of heb je kinderen gekregen, dan is een groter of gemiddeld ei raadzaam. Die voel je namelijk goed zitten. Op den duur kun je dan kleinere varianten proberen. Een setje van drie Yoni eitjes in verschillende formaten kan in zo’n geval handig zijn.

Doorboring

Yoni eitjes zijn doorboord dwars door de top of van boven naar beneden. Dit bepaalt de manier waarop het touwtje er doorheen gaat, maar heeft niet veel invloed op hoe je het ei inbrengt of gebruikt.

Steensoort

Beginners wordt vaak aangeraden om een rozenkwarts of jade ei te kiezen. Jade wordt al eeuwenlang in taoïstische yoni yoga gebruikt om energie in de nieren en seksuele organen te sturen. Ook staat het jaden yoni ei voor zachtheid en zelfliefde, net zoals rozenkwarts. In de chakraleer zijn groen en roze bovendien de kleuren van het hart. Inmiddels zijn er yoni stenen in allerlei uitvoeringen. Wat dacht je van rode jaspis om te aarden of bergkristal voor zuivering? Reden genoeg om voor je onderbuikgevoel te gaan!

Yoni Ei Amethist op Brokaat Kussentje

Zo Maak je een Yoni Ei Schoon en Hou je het Hygiënisch

Bij yoni ei oefeningen is het belangrijk dat je met schone stenen werkt en weet wanneer je ze beter niet in kunt brengen. In deze korte Handleiding lees je

 • Hoe je Yoni Eieren Schoonmaakt
 • Hoe je Yoni Eitjes Reinigt en Oplaadt
 • Waarom Je Altijd een Schoon Touwtje Gebruikt
 • Wanneer Yoni Ei Oefeningen Afgeraden Worden

Zo Maak je Yoni Eieren Schoon

Een yoni ei breng je altijd schoon in en reinig je na gebruik. Je wil natuurlijk geen ongewenste bacteriën binnenhalen! Bovendien is edelsteen een natuurproduct en dus niet steriel. Je kunt het ei schoonmaken onder koud stromend water of met gekookt water dat iets is afgekoeld. Hou je de steen onder de koude kraan, doe dit dan een aantal minuten en laat hem aan de lucht drogen. Wil je het eitje steriliseren, leg hem dan 15 minuten in recent gekookt warm water en laat drogen. Gebruik geen kokend water, want dan barst je mooie mineraal!

Yoni Eieren Reinigen en Opladen

Naast een fysiek badje kun je ook op een energetische manier Edelstenen Reinigen. Dat kan helpen om ‘onzichtbaar’ vuil te verwijderen zoals emoties, gedachten, spanning of negatieve energie. Daarna kun je Edelstenen Opladen zodat ze weer werkkracht hebben.

Daarom Gebruik je een Schoon Touwtje

Bij elke sessie rijg je een nieuw touwtje door het ei dat je na afloop weggooit. Gebruik sterk draad dat geen vezels loslaat, zoals katoen of flosdraad. Gebruik in dat laatste geval een variant zonder menthol. Je weet zelf wel waarom ?

In deze Gevallen Worden Yoni Ei Oefeningen Afgeraden

Je kunt beter geen ei gebruiken tijdens menstruatie, zwangerschap of als je medische problemen rond je vagina hebt. Laat je bij twijfel informeren door een dokter of andere expert.

vier yoni eieren

Zo Gebruik je een Yoni Ei in Vier Stappen

Na het reinigen ben je klaar voor je allereerste sessie. Hier lees je hoe je het eitje kunt

 1. Opwarmen
 2. Rijgen
 3. Inbrengen
 4. Verwijderen

Opwarmen

Edelstenen zijn koud! Yoni eitjes breng je daarom op lichaamstemperatuur door ze in lauwwarm water te leggen of een tijdje bij je te dragen.

Rijgen

Gebruik een lang stuk touw, overdrijf desnoods. Je wilt namelijk dat het naar buiten hangt wanneer je het eitje in hebt, zoals bij een tampon. Als de steen verticaal doorboord is, maak je een knoopje aan de onderkant, het breedste punt. Heb je een gat in de top, rijg je het touw daar doorheen en knoop de zijden aan elkaar dichtbij het ei.

Inbrengen

Een yoni eitje breng je op zijn kop in, dat wil zeggen met de brede of bolle kant richting je baarmoedermond. Zo hangt het touwtje naar beneden. Volgens yogi’s is het belangrijk om dit met rust en respect te doen. Yoni betekent namelijk Heilige Tempel of Bron van het Leven. Neem dus je tijd, masseer bijvoorbeeld eerst je buik of vulva met het eitje. Als je voldoende opgewonden bent, laat je de yoni steen in de buurt komen van je vagina. Mocht vochtig worden moeilijk zijn, dan kun je een neutrale Natuurlijke Olie kopen en gebruiken als glijmiddel.

Verwijderen

Je kunt het ei verwijderen terwijl je staat, ligt of gehurkt op de grond zit. Je hebt namelijk niet alleen het touwtje nodig, maar ook hulp van je bekkenbodemspieren. Kies dus een houding waarin je die goed kunt voelen. Trek dan eerst lichtjes aan het koordje om te kijken wat er gebeurt. Grote kans dat je wat spierkracht nodig hebt. Let daarbij op je ademhaling zodat je het ei de tijd geeft om te dalen.

Reinigen

Gooi het touwtje weg, maak het eitje schoon en berg het veilig op.

yoni ei amethist liggend met zwart koord

Drie Yoni Ei Oefeningen

Het verschilt per persoon welke spieren je voelt met een stenen ei en hoe je zo’n sessie beleeft. Hieronder vind je daarom drie yoni ei oefeningen zodat je zelf op onderzoek kunt!

 1. Slapen met een Yoni Ei
 2. Mediteren met een Yoni Ei
 3. Een Yoni Eitje Leggen

Slapen met een Yoni Ei

De eerste oefening is simpel en ontspannen. Neem je ei mee naar bed! Leg hem onder je kussen of hou het eitje vast terwijl je wegdommelt. Zo wen je onbewust aan je nieuwe steen. Ook ervaar je hoe snel het eitje op temperatuur komt en hoe dat voelt. Een goede voorbereiding op de actievere oefeningen!

Yoni Ei Meditatie

Deze meditatie is een basisoefening voor beginners, maar ook geschikt om elke sessie mee te starten.

 • Ga comfortabel liggen, bijvoorbeeld op een bank of bed.
 • Breng het eitje rustig in.
 • Merk je ademhaling op.
 • Adem een paar minuten in en uit op je eigen tempo.
 • Ervaar je ademhaling in je lichaam. Eerst in je neus, daarna in je buik en uiteindelijk ga je op zoek naar het eitje in je bekken.
 • Neem de tijd voor deze oefening, zeker in het begin. Het lijkt simpeler dan het is!

Een Yoni Eitje Leggen

In deze oefening probeer je het ei heen en weer te bewegen met je bekkenbodemspieren. Kies dus een houding waarin die duidelijk voelbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld staan, zitten, hurken of zelfs liggen.

 • Breng het eitje in en zorg dat er voldoende koord naar buiten hangt.
 • Ervaar je ademhaling in je bekken zoals hierboven beschreven.
 • Tast de steen af met de spieren er omheen. Misschien kun je het eitje zelfs verder naar binnen ‘zuigen’. Voor sommige vrouwen is dit makkelijk en voor anderen is dit een nieuw gevoel!
 • Pak het touwtje vast met duim en wijsvinger.
 • Trek lichtjes aan het touw. Kun je het ei binnenhouden door tegengas te geven?
 • Let op je ademhaling. Verandert die terwijl je de steen tegenhoudt?
 • Experimenteer met het loslaten en vasthouden van het eitje.
 • Beweeg je bekken omhoog en omlaag, desnoods je hele lichaam. Je zult merken dat dit iets met je spierspanning doet!
 • Neem je tijd. Als je überhaupt een spier voelt, ben je al geslaagd!

amethist yoni ei oefeningen set van drie

Meer Weten over Yoni Massage?

Voordat je een steen aanschaft, kan het fijn zijn om Yoni Ei Ervaringen van anderen te lezen. Bijvoorbeeld waarom je voor een Yoni Ei Jade zou kiezen. Wil je meer weten over de achtergrond van deze intieme yoga voor vrouwen, verdiep je dan eens in het Yin Yang symbool. Werken met een eitje is namelijk een echte yin oefening! Natuurlijk kun je ook Yoni Massage doen zonder een steen in te brengen. Alle zelfzorg hoort erbij! Gebruik dan bijvoorbeeld een Guasha met wat Etherische Olie. Zolang je Tweede Chakra maar blij is 😉

Bekijk onze Yoni Eieren

Veel plezier met oefenen!

Laatste aanpassing op 22 juni, 2021 2:52 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Zijn er ook oefeningen zonder touwtje? Ik heb een ei zonder touwtje omdat ik een spiraaltje heb. Je leest hier zó weinig over.

  1. Hoi Sjaan,
   Wij zijn geen yoni ei experts, maar het touwtje is voornamelijk bedoeld om het ei makkelijk te kunnen verwijderen. Zonder touwtje heb je alleen je spieren om dat te doen.
   Veel plezier!

 2. Dag Charlotte! Wanneer je een spiraaltje hebt, wordt het aangeraden om eentje zonder touwtje te gebruiken, puur om te voorkomen dat het touwtje in contact komt met het spiraaltje. Dit wil je uiteraard voorkomen! Je kunt eventueel een arts raadplegen wanneer je meer informatie hierover wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *