• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 1 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
10922 x

Florida Water, Agua de Florida: je ziet het sierlijke flesje vaak staan in toko’s of spirituele winkels. De ene keer naast shampoo, een andere keer bij bosjes salie. Dit bekende bloemenwater heeft namelijk allerlei toepassingen, van energetisch reiniger tot toiletverfrisser. Ontdek hier jouw favoriete gebruik!

florida water agua de florida

Florida Water is een bloemen- en kruidenextract dat sinds 1808 op de markt is onder het merk Murray & Lanman. Wat er precies inzit is een geheim en wat je ermee doet is niet minder mysterieus. In dit artikel lees je daarom alles over sjamanistische toepassingen van Florida Water en vind je opties om aan de slag te gaan met dit bijzondere bloemenextract!

florida water rozen tekeningZo herken je Agua de Florida

Je hebt eigenlijk twee soorten: Florida Water op basis van alcohol en de goedkopere versie gemaakt als eau de cologne. Je kunt het verschil zien aan het etiket. De gangbare, goedkope versie heet namelijk Florida Water en de Peruaanse heeft de naam Agua de Florida. De meeste ingewijde sjamanen gebruiken het liefst de Spaanse Florida Water omdat deze een hogere trilling zou hebben, maar ook met de eenvoudige cologne wordt gewerkt.

Daarom heet het Florida Water

Vaak wordt gedacht dat Florida water vernoemd is naar de gelijknamige Amerikaanse staat. Ergens klopt dat wel. Op het etiket van het bloemenwater vind je namelijk een afbeelding van een fontein, die verwijst naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd. In zijn zoektocht naar deze mythische plek ontdekte de Spanjaard Juan Ponce de Leon in 1512 het huidige Florida. Maar waarom noemde hij dat stukje land zo? Omdat het barstte van de bloemen. La Florida betekent niets anders dan ‘bloemrijke plek’. Agua de Florida is dus gewoon een boeketje in een fles!

Bij deze Rituelen wordt Florida Water gebruikt

Het klassieke bloemenwater is onderdeel van allerlei sjamanistische rituelen uit Zuid Amerika. Verschillende volkeren in de Andes gebruiken Florida Water, bijvoorbeeld de Q’ero Paqo sjamanen uit Peru. Hun offers of despacho’s bevatten bijna standaard dit bijzondere extract. Ook tijdens initiaties van de Zuid Amerikaanse Munay Ki traditie is het een onmisbaar instrument, net zoals in Hoodoo magie en Voodoo religies zoals Santeria en Winti. Ook buiten Europa is het water populair, bijvoorbeeld in Wicca rituelen.

drie viooltjes tekening

Dit is de Spirituele Betekenis van Agua de Florida

Florida Water wordt over het algemeen gezien als middel om contact te maken met energie, geesten, gidsen of spirits. Zo zou je er ruimtes mee kunnen reinigen, zodat er weer positieve energie stroomt. Ook kun je het volgens hoodoo en voodoo filosofie gebruiken om magische krachten te ontwikkelen, net zoals met het bekende Kananga Water. Voor de meeste mensen heeft het Florida Water een beschermende werking op je energieveld of aura. Zij gebruiken dit spirituele water dan ook dagelijks, bijvoorbeeld voordat ze de deur uitgaan.

Daarom spugen Sjamanen met Florida Water

Officiële sjamanen gebruiken Agua de Florida op alcoholbasis om aura’s of ruimtes mee te ontdoen van zware energie. Dat gebeurt nogal spectaculair, namelijk door het op de gewenste plekken te spugen. Voordat ze met een sessie beginnen, besprenkelen de sjamanen uiteraard eerst zichzelf. Zo is hun eigen aura piekfijn op orde. Zo is hun eigen aura piekfijn op orde. Daarna blazen ze een intentie in het flesje bloemenwater, zodat het kracht krijgt om te reinigen. Het kleine slokje sproeien ze er vervolgens uit met de techniek van een echte vuurspuwer. Zo komen overal kleine druppeltjes terecht. Niet voor beginners dus!

citrus plant tekening

Zo Gebruik je Bloemenwater

Heb je geen zin om op jezelf of een ander te spugen? Of lijkt het meer iets voor gevorderden? Er zijn genoeg eenvoudige manieren om je aura of chakra’s aandacht te geven met Florida Water. Natuurlijk verschilt het per persoon wat werkt en prettig is. Hopelijk zijn onderstaande opties een inspiratie om je eigen Florida Water gebruik te vinden!

Voordat je enthousiast aan het wateren gaat, bepaal je natuurlijk eerst even of wat je behandelt tegen vocht en alcohol kan. Bijvoorbeeld als je het gebruikt om edelstenen mee te reinigen. En onthou dat alcohol ontvlamt in de buurt van vuur, ook eau de cologne. Pas dus op met kaarsen!

  • Doe het met water in een verstuiver en spray je aura, huis of edelstenen schoon
  • Doe een kleine hoeveelheid op je enkels en polsen voordat je vertrekt
  • Druppel op je hoofdkussen of spray in de hoeken van je slaapkamer voor zoete dromen
  • Gebruik een paar druppels als haarwater, tonic of aftershave
  • Vermeng het met je badschuim, douchegel of wasmiddel
  • Meng een dopje in een emmer water en poets je huis ermee
  • Voeg het toe aan magische mengsels in je Heksenketel

boeket bloemen met vlinders

Interesse in Energetische Reiniging?

Je kunt Florida Water kopen maar ook zelf brouwen, net zoals je een eigen Smudge Stick kunt Maken. Florida Water wordt ook vaak gebruikt als toevoeging op het Huis Reinigen met Witte Salie of het branden van Palo Santo. Werk je graag met edelstenen? Dan zou je wel eens blij kunnen worden van deze tips voor Edelsteenwater Maken. Positieve energie gewenst!

Laatste aanpassing op 15 oktober, 2020 2:03 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50