• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Florida Water – Zo Gebruik je deze Spirituele Bloemengeur

Door Anouk 1 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
40478 x

Florida Water, Agua de Florida: je ziet het sierlijke flesje vaak staan in toko’s of spirituele winkels. De ene keer naast shampoo, een andere keer bij bosjes salie. Dit bekende bloemenwater heeft namelijk allerlei toepassingen, van energetisch reiniger tot toiletverfrisser. Ontdek hier jouw favoriete gebruik!

Florida Water is een bloemen- en kruidenextract dat sinds 1808 op de markt is onder het merk Murray & Lanman. Wat er precies inzit is een geheim en wat je ermee doet is niet minder mysterieus. In dit artikel lees je daarom alles over sjamanistische toepassingen van Florida Water en vind je opties om aan de slag te gaan met dit bijzondere bloemenextract!

florida water agua de florida

Zo herken je Agua de Florida

Je hebt eigenlijk twee soorten: Florida Water met alcohol en de goedkopere versie gemaakt als eau de cologne. Je kunt het verschil zien aan het etiket. De gangbare, goedkope versie heet namelijk Florida Water en het officiële water heeft de naam Agua de Florida.

De meeste ingewijde sjamanen gebruiken het liefst Florida Water met het Spaanse etiket, omdat deze een hogere trilling zou hebben, maar ook met de eenvoudige variant wordt gewerkt. Het Florida water alcohol percentage zou zelfs 75% zijn. Het mysterieuze en magische water heeft een frisse citrus-, sinaasappel-, en lavendelgeur en staat bekend om haar sterk reinigende eigenschappen.

Daarom heet het Florida Water

Vaak wordt gedacht dat Florida water vernoemd is naar de gelijknamige Amerikaanse staat. Ergens klopt dat wel. Op het etiket van het bloemenwater vind je namelijk een afbeelding van een fontein, die verwijst naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd. In zijn zoektocht naar deze mythische plek ontdekte de Spanjaard Juan Ponce de Leon in 1512 het huidige Florida. Maar waarom noemde hij dat stukje land zo? Omdat het barstte van de bloemen! La Florida betekent niets anders dan ‘bloemrijke plek’. Agua de Florida is dus gewoon een boeketje in een fles!

Bekijk al onze Geurproducten

Bij deze Rituelen wordt Florida Water gebruikt

Het klassieke bloemenwater is onderdeel van allerlei sjamanistische rituelen uit Zuid Amerika en wordt bij verschillende rituelen gebruikt.

Florida water voodoo

Verschillende volkeren in de Andes gebruiken Florida Water, zoals de Q’ero Paqo sjamanen uit Peru. Hun offers of despachos bevatten bijna standaard dit bijzondere extract. Ook tijdens initiaties van de Zuid-Amerikaanse Munay Ki traditie is het een onmisbaar instrument, net zoals in Hoodoo magie en Voodoo religies zoals Santeria en Winti.

Florida water wicca

Ook buiten Europa is het water populair, bijvoorbeeld in Wicca rituelen. De helende, kalmerende en magische eigenschappen van florida water maken het een onmisbaar onderdeel tijdens een wicca ritueel. Meer Wicca Weetjes lees je in onze blog!

drie viooltjes tekening

Dit is de Spirituele Betekenis van Agua de Florida

Florida Water wordt over het algemeen gezien als middel om contact te maken met energie, geesten, gidsen of spirits. Zo zou je er ruimtes mee kunnen reinigen, zodat er weer positieve energie stroomt. Ook kun je het volgens hoodoo en voodoo filosofie gebruiken om magische krachten te ontwikkelen, net zoals met het bekende Kananga Water. Als je kananga water vs florida water naast elkaar houdt, is kananga water volgens de kenners sterker. Kananga water is echt niet als water aan te merken; het is een cologne die gebaseerd is op alcohol.

Aqua de Florida werking

Voor de meeste mensen zou de Florida Water werking beschermend zijn, bijvoorbeeld voor hun energieveld of aura. Zij gebruiken dit spirituele water dan ook dagelijks, bijvoorbeeld voordat ze de deur uit gaan.

Hoe gebruik je Florida Water

Officiële sjamanen gebruiken Agua de Florida op alcoholbasis om aura’s of ruimtes mee te ontdoen van zware energie. Dat gebeurt nogal spectaculair, namelijk door het op de gewenste plekken te spugen. Voordat ze met een sessie beginnen, besprenkelen de sjamanen uiteraard eerst zichzelf. Zo is hun eigen aura piekfijn op orde. Daarna blazen ze een intentie in het flesje bloemenwater, zodat het kracht krijgt om te reinigen. Het kleine slokje sproeien ze er vervolgens uit met de techniek van een echte vuurspuwer. Zo komen overal kleine druppeltjes terecht. Niet voor beginners dus!

citrus plant tekening

Florida Water hoe te Gebruiken

Is spuwen niet echt aan jou besteed? Er zijn genoeg eenvoudige manieren om je aura of chakra’s aandacht te geven met Florida Water. Natuurlijk verschilt het per persoon wat werkt en prettig is en heeft iedereen andere florida water ervaringen. Hopelijk zijn onderstaande opties een inspiratie om je eigen Florida Water gebruik te vinden.

  • Je kunt florida water verdunnen met water in een verstuiver, waarmee je je aura, huis of edelstenen schoon sprayt.
  • Doe een kleine hoeveelheid op je enkels en polsen voordat je de deur uitgaat.
  • Druppel een beetje op je hoofdkussen of spray in de hoeken van je slaapkamer voor fleurige en fijne dromen.
  • Gebruik een paar druppels in je haar, tonic of aftershave.
  • Neem een florida water bad!
  • Meng een dopje in een emmer water en poets je huis ermee.
  • Voeg het toe aan magische mengsels in je Heksenketel.

Voordat je enthousiast aan het wateren gaat, bepaal je natuurlijk eerst even of wat je behandelt tegen vocht en alcohol kan. Bijvoorbeeld als je het gebruikt om edelstenen mee te reinigen. Hoe je dat het beste kunt doen, lees je in onze basistips edelstenen verzorgen. En onthoud dat alcohol ontvlamt in de buurt van vuur, ook eau de cologne. Pas dus op met kaarsen!

boeket bloemen met vlinders florida water

Interesse in Energetische Reiniging?

Je kunt Florida Water kopen, maar ook zelf florida water maken, net zoals je een eigen Smudge Stick kunt Maken. Florida Water wordt ook vaak gebruikt als toevoeging op het Huis Reinigen met Witte Salie of het branden van Palo Santo. Werk je graag met edelstenen? Dan zou je wel eens blij kunnen worden van deze tips voor Edelsteenwater Maken. Positieve energie gewenst!

Laatste aanpassing op 22 februari, 2022 11:32 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *