Sale
Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru 60.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 18 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 9 minuten met dit artikel.
4931 x

Daar is ze dan: jouw edelstenen eitje! Maar hoe ga je ermee aan de slag? In dit artikel vind je drie makkelijke Yoni Ei Oefeningen en tips voor een Veilige Verzorging.

Yoni Ei Amethist op Brokaat Kussentje

Als je wilt beginnen met yoni ei oefeningen kun je natuurlijk een yoni ei workshop volgen of een expert worden in tantra massage. Maar dat hoeft niet! Je hebt volgens mij alles in huis om op jouw manier met een yoni ei te werken. In dit artikel vind je daarom praktische info over het inbrengen, verwijderen en schoonmaken van een edelstenen eitje. Ook geef ik je drie oefeningen die je gewoon thuis kunt doen!

yoni ei amethist in hand

Handleiding voor Hygiënisch Gebruik

Bij yoni eitjes en yoni producten is het belangrijk dat je met schone stenen werkt. Daarom maak je het eitje schoon voor je eerste sessie. Vervolgens doe je dat na elk gebruik. Naast een fysiek badje kun je ook op een energetische manier Edelstenen Reinigen. Tot slot zijn er twee belangrijke richtlijnen voor je eigen veiligheid. In deze korte Handleiding lees je daarom alles voor verantwoord yoni plezier 🙂

Zo maak je Yoni Eieren schoon

Een yoni ei reinig je bij elk gebruik met water. Je wil natuurlijk geen ongewenste bacteriën binnenbrengen! Bovendien is edelsteen een natuurproduct en dus niet steriel. Je kunt het ei op twee makkelijke manieren schoon spoelen:

 1. Met stromend water
  Hou de steen ongeveer vijf minuten onder koud of lauw stromend water. Droog hem vervolgens aan de lucht.
 2. Met warm water
  Leg je yoni ei 15 minuten in afgekoeld gekookt water. Zo steriliseer je hem. Gebruik geen kokend water, want dan barst je mooie mineraal!

Yoni Producten Reinigen en Opladen

Naast een fysiek badje kun je yoni stenen ook nog energetisch reinigen. Dat kan helpen om ‘onzichtbaar’ vuil te verwijderen zoals emoties, spanning of gedachten. Daarna kun je de steen opladen zodat hij weer werkkracht heeft. Voor beginners die nog onbekend zijn met Edelstenen Verzorgen zijn verschillende tips. Zo vind je altijd een manier die bij je past! yoni ei amethist liggend met zwart koord

Hygiënische regels voor Yoni Massage

 • Gebruik een yoni ei niet tijdens menstruatie, zwangerschap of als je medische problemen rond je vagina hebt. Laat je bij twijfel informeren door een dokter of andere expert.
 • Gebruik bij elke sessie een nieuw touwtje en gooi daarna weg. Zorg dus dat je een touwtje of flosdraad in huis hebt om door het eitje te rijgen. Gebruik in het geval van flosdraad een variant zonder menthol. Je merkt zelf wel waarom 😉

yoni ei jade met wierook palo santo en geurkaars

Stap voor Stap Yoni Ei Gebruiksaanwijzing

Na het reinigen en opladen ben je klaar voor je allereerste Yoni Massage! Bij sommige Massagesetjes zit een handleiding. Heb je een los yoni ei aangeschaft, dan vind je hieronder gebruiksinstructies in vier stappen:

 1. Opwarmen
 2. Rijgen
 3. Inbrengen
 4. Verwijderen

Opwarmen

Breng het eitje op lichaamstemperatuur. Leg het in lauwwarm water of hou het eitje bij je lichaam, bijvoorbeeld terwijl je mediteert of stop het onder je kleding terwijl je iets anders doet. Dit is eigenlijk de makkelijkste en veiligste methode. Je kunt het bovendien zien als ontspannen begin van je yoni ritueel 🙂

Rijgen

Rijg het touwtje of flosdraadje door het yoni ei. Zorg er altijd voor dat je touw lang genoeg is, zodat je het goed van buiten vast kunt pakken als je het eitje in hebt.
Als het ei verticaal doorboord is, maak je een knoopje aan de bolle kant.
Als je een yoni ei met dwarse doorboring in de top hebt, rijg je het touw daar doorheen. Aan beide kanten laat je een lang stuk touw uitkomen. Je kunt de twee uiteindes aan elkaar knopen als je dat fijn vindt.

Inbrengen

Een yoni eitje inbrengen gaat zoals alle yoni massage met aandacht en liefde. Yoni betekent niet voor niets Heilige Tempel of Bron van het Leven. Een beetje rust en respect is dus op z’n plaats. Eigenlijk is dat al een onderzoek waard: waar word jij ontspannen van? En als je vochtig wordt, waar komt dat dan door? Sla deze stappen dus niet over. Zo leer je veel over je wensen en verlangens. Mocht inbrengen lichamelijk lastig voor je zijn, gebruik dan een Natuurlijke Olie of glijmiddel. Dat is vriendelijk voor jou en je mooie edelsteen.

Experimenteer vervolgens met langzaam inbrengen van het eitje. Masseer bijvoorbeeld eerst je schaamlippen ermee, leg het bij de ingang van je vagina of draai daar rondjes. Je leest vaak dat een yoni het eitje vanzelf opneemt. En weer loslaat. Ik zou zeggen: probeer het uit 🙂

Verwijderen

Je kunt het eitje staand, liggend of gehurkt verwijderen. Je hebt namelijk niet alleen het touwtje nodig, maar ook hulp van je bekkenbodemspieren. Kies dus een houding waarin je die goed kunt voelen. Ook hier geldt weer: proberen!

Maak eerst gebruik van het touwtje. Trek lichtjes aan het touw en ervaar wat er gebeurt. Grote kans dat je ei er niet zomaar uitkomt! Je hebt wat perskracht van je vaginale spieren nodig. Of het is juist andersom en je vindt het lastig om je eitje binnen te houden. In dat geval kun je misschien een grotere maat uitproberen. Ook het verwijderen is weer een hele beleving waarbij je veel over je bekkenbodem leert 😉

Reinigen

Maak je eitje schoon en gooi het touwtje weg.

 

klankschaal kussen als bekkenbodem spieren

Een Yoni Ei gebruiken voor je Bekkenbodem

Yoni ei oefeningen worden vaak gebruikt voor het leren voelen en controleren van je bekkenbodemspieren. Volgens kenners is yoni energie daar namelijk goed te voelen. En zoals je in de blog over Yoni Massage kunt lezen, is je bekken het centrum van je levensenergie en inspireert het tot een gelukkig leven. Maar ook als je niets met energie hebt, kan een eitje wat voor je betekenen. Je bekken draagt namelijk je lichaam en wordt daarom vaak vergeleken met een schaal. Door je bekken loop je dus rechtop, letterlijk en figuurlijk! Het is dus niet alleen fysiek een krachtcentrum, maar kan ook emotioneel en spiritueel je persoonlijke power bevatten.

Dit doet je Bekkenbodem precies

Je bekkenbodem is een spierlaag die aan beide kanten van je bekken vastzit, ongeveer als een hangmat. De bekkenbodemspieren zijn alle losse spiertjes in die laag en zitten op verschillende manieren vast aan je bekken. Bijvoorbeeld van links naar rechts, maar ook van je schaambeen naar de zitbotjes. In die spierlaag zitten onder andere je kringspieren. Je bekkenbodem zorgt er dus voor dat je ontlasting op kunt houden. Maar een ontwikkelde bekkenbodem houdt ook je romp rechtop en je organen op hun plaats. Ja ja, best belangrijk!

klankschaal bekken symbool op kussen

Drie Yoni Ei Oefeningen

Het verschilt per persoon welke spieren je kunt voelen en hoe je die precies beleeft. In lessen met bekkenbodem-oefeningen heb ik de meest uiteenlopende beschrijvingen gehoord! Voor sommige vrouwen voelen aangespannen bekkenbodemspieren alsof ze een zakdoekje proberen te pakken zonder handen. Anderen ervaren dat ze actief hun zitbotjes naar elkaar toe brengen. En voor sommigen is aan- en ontspannen zo vanzelfsprekend als ademen. Die kunnen het niet eens aan je uitleggen. Hieronder vind je daarom drie yoni ei oefeningen. Zo kun je zelf op onderzoek uit! 🙂

klankschaal kussen blauw

Slapen met een Yoni Ei

De eerste oefening is simpel en ontspannen. Neem je ei mee naar bed!

Slapen! Dat is niet echt een oefening, toch?
Jawel hoor.

Bij je eerste ei kan het fijn zijn eerst aan de vorm, het materiaal en de soort steen te wennen. Een Yoni Ei Jade voelt waarschijnlijk weer heel anders aan dan een Rozenkwarts. Even kennismaken, nooit onbelangrijk! Zeker niet als je misschien onwennig bent of het stiekem spannend vindt. Je kunt het eitje daarom vasthouden terwijl je mediteert of ermee gaan slapen. Leg haar dan bijvoorbeeld onder je kussen of hou je eitje vast. Zo wen je onbewust aan je nieuwe steen. Ook ervaar je hoe snel het eitje op temperatuur komt en hoe dat voelt. Zo ben je voorbereid op de actievere oefeningen.

yoni ei tasje vulva symbool

Yoni Meditatie

De yoni ei meditatie is een basisoefening die goed is voor beginners, maar ook gewoon om elke yoni massage mee te beginnen! 

 • Ga comfortabel liggen, bijvoorbeeld op een bank of bed.
 • Breng het eitje rustig in. Gun jezelf tijd en aandacht.
 • Merk je ademhaling op.
 • Adem een paar minuten in en uit. Hou je eigen tempo aan.
 • Probeer je ademhaling te voelen in je lichaam. Eerst in je neus, daarna in je buik en uiteindelijk ga je op zoek naar het eitje in je onderlijf. Kun je die ook voelen met je ademhaling? Voel je de beweging van je ademhaling in je bekken?
 • Neem de tijd voor deze oefening, zeker in het begin. Het lijkt simpeler dan het is!

yoni ei amethist liggend

Een Eitje Leggen

In deze oefening ga je op zoek naar beweging: kun je het ei heen en weer bewegen met je spieren? Wie weet kun je op den duur een eitje leggen zonder handen!

 • Breng het eitje op je eigen tempo in als je voldoende opgewonden bent. Zorg dat er genoeg touw naar buiten hangt.
 • Ervaar je ademhaling.
 • Voel je het eitje zitten? Probeer het dan met je vaginale spieren af te tasten. Waar zit de bolle kant precies en hoe groot is de steen? Misschien kun je het eitje zelfs verder naar binnen ‘zuigen’.
 • Pak hierna het touwtje vast met duim en wijsvinger.
 • Trek lichtjes aan het touw terwijl je het ei actief ‘binnenhoudt’. Je geeft dus tegengas met je spieren. Dat kan al een hele oefening zijn!
 • Let op je ademhaling bij het geven van tegengas: verandert daarin iets?
 • Experimenteer een tijdje met het loslaten en vasthouden van het eitje. Kun je je bekkenbodemspieren aanspannen en weer ontspannen? Voel je überhaupt iets gebeuren?
 • Beweeg je bekken omhoog en omlaag. Gebruik desnoods je hele lichaam. Je zult merken dat dit iets met je spierspanning doet!
 • Neem je tijd: hier zijn geen diploma’s voor. Als je überhaupt een spier voelt, ben je al geslaagd!

Veel plezier met oefenen!

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Zijn er ook oefeningen zonder touwtje? Ik heb een ei zonder touwtje omdat ik een spiraaltje heb. Je leest hier zó weinig over.

  1. Hoi Sjaan,
   Wij zijn geen yoni ei experts, maar het touwtje is voornamelijk bedoeld om het ei makkelijk te kunnen verwijderen. Zonder touwtje heb je alleen je spieren om dat te doen.
   Veel plezier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *