• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Yoga Vakantie

Waarom een yoga vakantie?

Deze oude leer zou dus je rust, welzijn en je innerlijke balans kunnen versterken. Precies wat je zoekt als je op vakantie gaat, toch? Ook gezonde voeding speelt een rol tijdens een yoga vakantie. De hoogste tijd dus om het thema yoga in je reis op te nemen! Met een yoga vakantie geef je jezelf de mogelijkheid om echt even op de rem te trappen, pauze te nemen en te genieten van de tijd met jezelf. Stap ’s ochtends je yogamat op, terwijl je de geur van de zilte zee inademt. Of doe je yoga-oefeningen met de opkomende zon tussen de bergen. Zie je het al voor je?

Wat is yoga?

Yoga is veel meer dan een beetje rekken en strekken. Uiteraard hoort de nodige lichaamsbeweging erbij, maar het focust zich ook op de geest. Yoga is een duizenden jaar oude levensleer. Het woord Yoga betekent ‘verbinden’ in het Sanskriet. Het gaat hier om verbinding tussen lichaam en geest, verbinding tussen mens met zichzelf, verbinding van mensen met elkaar of verbinding van mens met de wereld en het universum. Yoga maakt gebruik van gecontroleerde bewegingen en ademhaling om deze verbinding te versterken, zodat je dingen beter kunt accepteren en uiteindelijk meer flow ervaart. 

Voor wie zijn yoga reizen bedoeld?

Ben je nog niet bekend met de Zonnegroet, of heb je überhaupt nog nooit op een yogamat gestaan? Of ben je al een ervaren yogi die op zoek is naar nieuwe ervaringen? Wil jij je dagen goed beginnen, zodat je het beste uit jezelf en de vakantie kunt halen? Dan is een yoga vakantie iets voor jou. De meeste yoga vakanties zijn zowel voor beginners als gevorderden. Als jij jezelf wilt ontdekken met een groep gelijkgestemden, met vrijheid voor jezelf, op een yogamat met uitzicht op de bergen, uitgestrekte zee, of een groen landschap, dan is een yoga vakantie helemaal voor jou. 

Yoga wandelvakantie

Voor degene die zowel op zoek is naar ontspanning, maar tegelijkertijd een actieve vakantie wil, is de yoga wandelvakantie de perfecte optie! Elke dag begint met een yogales, gevolgd door een wandeling, waarbij je de schoonheid van de omgeving te voet  gaat ervaren. Er is altijd genoeg te doen en te ontdekken. Vul je koffer met een schat aan nieuwe ervaringen en herinneringen, laat je verwonderen door onbekende landschappen en kom uitgerust terug in Nederland. 

Yoga stilte weekend

Tijdens een yoga stilte retraite leer jij je hoofd helemaal leeg te maken. Je ego en onderbewuste wordt even uitgezet, zodat je terug kunt komen bij je innerlijke wijsheid. Door de stilte ontstaat rust en ruimte in je geest en in je hart, waardoor je open gaat staan voor nieuwe inspiratie en inzichten. In een yoga retraite wordt yoga een middel om jou de tijd te geven om jezelf beter – of zelfs opnieuw – te leren kennen.

 

Waar gaat de Yoga Reis naartoe? 

​​Yoga komt natuurlijk uit India. Daarom is dat wellicht de bestemming waar je als eerste aan denkt om je verder te verdiepen in deze levensleer. Toch hoef je voor een yoga vakantie niet helemaal naar de andere kant van de wereld. Ook in Nederland worden door veel (internationale) yogascholen en -docenten yoga reizen georganiseerd. Zo kun je ook dicht bij huis rust, inzicht en balans vinden, zelfs als je het druk hebt. 

Vakantie Yoga Plek

Misschien had je er al aan gedacht, maar veel yoga vakanties vinden plaats op een mooie plek in de natuur. Zo kun jij jezelf weer volledig opladen. Deze vakanties of retraites kunnen een weekend lang duren, maar soms ook een hele week. 

Meer spirituele vakanties

Lees alles op onze pagina spirituele vakantie. Liever toe aan meditatie? Dan is een meditatie retraite misschien iets voor jou!