• Gratis Verzending vanaf €50
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Unieke Producten uit 49 Landen

Valentijnsdag Giveaway! Doe mee & maak kans! 😍

Gratis Verzending vanaf €50
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Unieke Producten uit 49 Landen

Spirituele Betekenis Maan – Ken jij Haar Krachten en Fases?

De Maan zou op verschillende manieren invloed op ons lijf en op ons gestel kunnen hebben. Jeanine vertelt je er meer over in de video.

Wist jij dat de Maan invloed heeft op verschillende zaken? Zo zou de Maan van invloed zijn op eb en vloed, de zogeheten getijdenwerking. Ook zouden er meer baby’s worden geboren tijdens de Volle Maan. Tot slot zouden bepaalde zeedieren zich alleen bij een bepaalde maanstand voortplanten.

De Maan heeft vier standen. Dat zijn:

  • de Nieuwe Maan
  • de Wassende Maan
  • de Volle Maan
  • de Afnemende Maan

Symbolisch gezien zou je het kunnen vergelijken met het bloeien van planten. Groei, bloei, afbouwen en weer loslaten. Je intenties en acties zou je kunnen timen met die van de maan. Begin bijvoorbeeld een nieuw project terwijl de maan begint met bloeien.

Nieuwe Maan

Als de maan in deze fase is, kunnen we haar niet zien. De maankracht is in deze fase het laagst. Deze maanfase zou geschikt zijn voor reflectie en meditatie. Ook zou je plannen kunnen maken, wensen kunnen uitspreken en goede voornemens kunnen beginnen. Minder geschikt is het om tijdens deze maanfase aan jezelf voorbij te gaan en om te streng te zijn voor jezelf.

Wassende Maan

De kracht van de maan begint aan te sterken. Het is een goed moment om aan je relaties en aan jezelf te werken. Ga extra sporten of pak wat extra slaap, bijvoorbeeld.

Volle Maan

In deze fase staat de maan vol in haar glorie. Ook is ze nu op haar sterkst. Ga sociale uitjes doen en werk aan je doelen. Dit is overigens het perfecte moment om je edelstenen op te laden door ze in het volle maanlicht te leggen. Wees wel voorzichtig met alleen zijn, want de maan zou een loopje met je emoties kunnen nemen.

Afnemende Maan

De zichtbare sikkel wordt steeds kleiner en kleiner, net zoals haar kracht. Do’s bij de afnemende maan zijn: opruimen, afscheid nemen, loslaten en stoppen met een gewoonte. Don’ts zijn: nieuwe projecten beginnen of jezelf te druk maken.

Meer lezen over de fases van de maan lees je in onze blog maanstanden begrijpen en beleven.

 

Laatste aanpassing op 18 januari, 2023 12:00 pm
1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50