• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Tibetaanse Winkel

Spiru is een sfeervolle Tibetaanse Winkel met een ruim aanbod van Tibetaanse en andere producten uit het Boeddhisme. Denk maar aan de de Tara Boeddha. We gebruiken Tibet en het Tibetaanse Boeddhisme als inspiratie voor onze afdeling authentiek tibetaans. Zo hebben we onder andere een grote selectie klankschalen, tibetaanse mala’s, traditionele tibetaanse gebedsvlaggetjes, sjaals, waaronder tibetaanse katha’s en thangka’s. Er is voor iedereen wat wils in onze Tibetaanse Winkel. Bij Spiru geloven we namelijk dat persoonlijke groei voor iedereen anders is.

Tibetaans Boeddhisme

Het Tibetaanse boeddhisme speelt een grote rol in Tibet. De verspreiding ervan werd eerst belemmerd door het oude animistische geloof, het Bon. Pas rond de zevende eeuw kwam de boeddhisering van Tibet. De Indiase goeroe Padmasambhava (Guru Rinpoche) kwam naar Tibet en stichtte het eerste klooster. Hij onderwees het mahayana-boeddhisme en gebruikte hierbij de bon-rituelen. In Tibet vormt onbaatzuchtigheid samen met de rituelen, meditatie, tantra’s en mystieke teksten van het Bön de basis voor dit geloof. Deze combinatie wordt het Vajrayana genoemd. Heel belangrijk in het Tibetaans boeddhisme is de rol van de lama, de geestelijk leraar die zorgt voor de overdracht van kennis. Niet elke Tibetaanse monnik is een lama. Iedere traditie binnen het Tibetaans boeddhisme heeft een eigen hoofd, maar de Dalai Lama blijft de belangrijkste. Het Tibetaans boeddhisme is het enige waarin het tantrische (vajrayana) boeddhisme uit India vrijwel in zijn geheel behouden is en beoefend wordt.

Tara Boeddha in de Tibetaanse Winkel

De Tara Boeddha is de vrouwelijke voorstelling van verlichte energie en is zeer populair in het Tibetaanse Boeddhisme. Volgens de aanhangers heeft zij 21 gedaantes, waarvan de Witte en Groene Tara het belangrijkste zijn. Zij staat voor vrede, verlichtende wijsheid en compassie. Er wordt gezegd dat haar liefde voor de mens groter en sterker is dan een liefde van een moeder voor haar kinderen. De naam Tara betekent ster, redster of ‘zij die bevrijding brengt’. Voor het Tibetaanse volk is zij de moeder van alle wezens die je aan kunt roepen met een speciale Mandala Hanger of de mantra Om Tare Tuttare Ture Svaham. Meestal heeft een Tara Boeddha zeven ogen in haar hoofd, handpalmen en voeten en zit zij in een lotushouding.

Tibet Winkel voor jouw Zen Plek

Creëer een rustig hoekje in jouw woning met de producten uit onze Tibetaanse winkel. Zo creëer jij je eigen zen plek om te kunnen mediteren. Meditatie is belangrijk in ons drukke leven. Je geest wordt er vredig en kalm van. Kleed jouw plekje aan met een prachtig altaar, wat lotus sfeerlichten en spirituele beelden en breng je geest tot rust met behulp van de geur van tibetaanse wierook of een paar kaarsen.

 


Tibetaanse Wierook

Alle Tibetaanse Wierook


Tibetaanse Sieraden

Alle Tibetaanse Sieraden


Boeddha Beelden

Alle Boeddha Beelden


Gebedsvlaggetjes

Alle Tibetaanse Gebedsvlaggetjes


Authentiek Tibetaans

Meer Tibetaans Assortiment


Tibetaanse Klankschalen

Alle Tibetaanse Klankschalen


Nog steeds op zoek naar iets leuks voor jezelf of een ander? Ga dan op reis door ons complete assortiment!

Assortiment bekijken

Customer Care