• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
  • DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! šŸŽ„Ā >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis Verzending vanaf ā‚¬60
DĆ© Winkel voor een Zenvol Leven

Spirituele Energie, 5x Kosmische Kracht Leren Kennen

Door Anouk 4 januari 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
3484 x

Spirituele energie is een mysterieus verschijnsel, maar er zijn talloze manieren waarop je het zou kunnen ervaren. Ontdek hier de 5 populairste methodes om kosmische kracht te leren kennen!

backflow wierook brander waterval boeddha

Spirituele energie is volgens veel mensen een onzichtbare kracht die het leven op aarde of daarbuiten mogelijk maakt. Je kunt deze universele motor daarom ook (boven-) natuurlijke intelligentie noemen –Ā  hints die je in leven houden – of kosmische creativiteit. Omdat spirituele energie dus nogal abstract is, zijn er manieren om deze boodschappen van het bestaan tastbaar te maken. Hier lees je daarom over:

  • Reiki
  • Wichelroede Lopen
  • Pendelen
  • Tarot Leggen
  • het I Tjing Orakel

Dit Maakt Energie Spiritueel

Spirituele energie is niet wetenschappelijk meetbaar of aantoonbaar, maar toch voelen veel mensen onzichtbare bestaanskracht in zichzelf en anderen. Het lijkt niet toevallig dat het begrip ‘spiritualiteit’ verwijst naar iets dat je ervaart in je geest. Ook beschrijven veel mensen deze vibesĀ als een bezielende kracht, een andere betekenis van hetzelfde begrip. Energie is dus spiritueel, omdat niemand precies weet hoe het zit!

orgone edelstenen engel gouden driehoek

Spirituele Energie als Boodschappen van Boven

Sommige mensen verstaan onder spirituele energie ook gidsen, boodschappers of ander onzichtbare wezens die hen helpen. Voor de Ć©Ć©n is drakenenergie spiritueel, terwijl de ander de aanwezigheid van Totemdieren waarneemt. Wie in Beschermengelen gelooft, ziet bijvoorbeeld een regenboog als spirituele boodschap aan de hemel en liefhebbers van edelstenen halen inspiratie uit de kennis van Kristallen Schedels. Of je spirituele energie nou ziet als natuurlijke of bovennatuurlijke intelligentie, maakt misschien niet zoveel uit: de behoefte aan levensadvies is hetzelfde šŸ˜‰

Spirituele Energie Voelen via Reiki

Reiki is een vorm van handoplegging die begin 20e eeuw bedacht is door Mikao Usui, een Japanse monnik. Hij ontwikkelde na jaren onderzoek een methode om spirituele energie te channelenĀ en toe te passen tijdens behandelingen. Later kwam daar het inwijden van anderen bij, zodat meer mensen met deze levenskracht konden werken. Volgens beoefenaars helpt reiki om je energiesysteem in balans te brengen of (letterlijk) te leren voelen wat er in je leeft. Meer informatie nodig? Lees hier alles over Reiki!

edelstenen obelisk set gouden driehoek

Energieƫn Spiritueel Opsporen met Wichelroedes

Een Wichelroede is een instrument waarmee je de aanwezigheid van spirituele energie op zou kunnen sporen. De meest eenvoudige vorm ervan is een Y-vormige tak die je in de natuur vindt, maar er zijn ook L-vormige metalen en kristallen versies verkrijgbaar en speciale Biotensors. Volgens kenners reageert de wichelroede op veranderingen in energie, waardoor je er verborgen waterbronnen, leidingen, erts of edelstenen mee zou kunnen vinden. Ook gebruiken liefhebbers het instrument om energiestromen bij zichzelf of anderen waar te nemen. Weten wat spiritueel schatzoeken inhoudt? Hier ontdek je de kunst van het Wichelroede Lopen.

Bekijk Wichelroedes en Biotensors

7 chakra orgonite pendel set

Hoge Energie Spiritueel Aflezen met Pendels

Pendels zijn gewichtjes aan een touw of ketting, die gebruikt worden om antwoorden op levensvragen te vinden. Net als de wichelroede zou het instrumentje namelijk reageren op veranderende vibes, in het bijzonder die van de pendelaar zelf. Heb je een prangende kwestie, dan kun je volgens pendel fansĀ je hulpje zo programmeren dat je aan zijn beweging boodschappen af kunt lezen. Die zouden uit je onderbewuste komen, volgens veel mensen de plek waar je levenswijsheid ligt. Wil je graag starten met slingeren? Hier vind je alles over Pendelen voor beginners!

Bekijk Alle Pendels

Spirituele Energie Verbeelden met Tarot

De Tarot is een set orakelkaarten waaraan je symbolische raad kunt vragen. Veel mensen gebruiken het spirituele deck om hun verleden, heden of toekomst beter te begrijpen. De kaarten verbeelden volgens liefhebbers namelijk de spirituele energie van je vraag. Professionele tarotleggers zeggen vaak dat zij geen invloed hebben op de informatie die je krijgt, maar dat een kosmische kracht de kaarten schudt. Nieuwsgierig naar de achtergrond van dit mystieke spel? Hier lees je meer over Tarot.

meridiaan kogels yin yang groot

Spirituele Energie Begrijpen met de I Tjing

De I Tjing is een oud Chinees orakel, ook wel het Boek van Veranderingen genoemd. Het bestaat uit een verzameling teksten die elk een unieke streepjescode van zes lijnen hebben. Deze kun je oproepen door met muntjes of andere objecten te dobbelen. De hexagrammen beschrijven volgens kenners de spirituele energie van je situatie en de opties die erin verstopt zitten. TaoĆÆsten geloven namelijk dat de kern van kosmische kracht verandering is en dat meebewegen met de mogelijkheden van het moment de weg van de minste weerstand is. Benieuwd wat het orakelboek jou te vertellen heeft? Ontdek hier de basis van de I Tjing.

chakra edelstenen zakstenen set in flower of life opbergdoos

Meer Lezen over Spirituele Energie

Er zijn nog veel meer manieren om je te verdiepen in persoonlijke of kosmische kracht. Yogi’s geloven in zeven powerpunten of Chakra’s die je energie reguleren. Je zou deze vibes kunnen beĆÆnvloeden met speciale Chakra Kleuren of Chakra Stenen. Andere mensen werken met de trilling van Klankschalen of andere Spirituele Muziek om hun energiestromen in balans te brengen.

Wat is spirituele energie voor jou?

Laatste aanpassing op 05 januari, 2022 12:28 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50