• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Rudraksha Kralen, Werken met Mythische Mala’s

Door Anouk 13 juli 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
6930 x

Rudraksha kralen zijn kleine zaadjes die volgens yogi’s grote kracht bezitten. Benieuwd waar ze voor staan? Hier kom je alles te weten over mythische mala’s!

rudraksha mala chakra's

Rudraksha kralen hebben betekenis voor veel yogi’s en moderne monniken. Volgens hen dragen deze heilige zaden namelijk een belangrijke boodschap. Benieuwd wat die is? Hier lees je alles over de symbolische kracht van rudraksha kralen en hoe je mediteert met deze bijzonder besjes!

De Mythische Rudraksha Betekenis

Rudraksha kralen zijn rode zaadjes uit de blauwe bessen van de elaeocarpus ganitrus boom. In hindoeïstische mythologie worden ze geassocieerd met de god Shiva en zijn liefde voor de wereld. Het verhaal gaat namelijk dat Shiva tijdens één van zijn meditaties zó vol raakte van compassie, dat hij begon te huilen. Zijn tranen vielen vervolgens op de aarde, waaruit een nieuw soort bomen begon te groeien. Hij noemde ze rudraksha, naar ‘Rudra’ (een naam voor Shiva) en ‘aksha’, oog of traan. De Rudraksha kralen betekenis is dus letterlijk ’tranen van Shiva’, maar op een dieper niveau laat het besje zien wat er kan ontstaan uit oprechte ontroering!

Zo Gebruik je Rudraksha Kralen volgens Kenners

Volgens yogi’s hebben kralen van rudraksha werking op je hart. Raak je ze dus aan, dan zou je compassie kunnen voelen voor het welzijn van alle wezens – inclusief jezelf natuurlijk! Mediteren met rode bessen kan dus prima passen in een ritueel voor Zelfliefde. Er zou wel een waarschuwing op zijn plaats zijn: hoe minder compartimenten of mukhi de kraal heeft, hoe sterker de werking. Rudraksha zaden hebben net als verschillende soorten citrusvruchten namelijk ‘schijfjes’, tot wel 21 per kraal. Loopt er maar 1 lijn over het zaadje, dan word je volgens hindoe’s opgeroepen om full time monnik te worden. Gelukkig hebben de meeste kralen er vier of vijf 😉

Deze Mantra’s Passen bij Rudraksha Meditatie

Rudraksha kralen zijn vaak onderdeel van gebedskettingen. Deze Mala’s hebben meestal 108 kralen, waarmee je spirituele spreuken kunt tellen. Bij meditatiehulpjes met deze bijzondere zaadjes passen natuurlijk mantra’s gericht aan Lord Shiva, bijvoorbeeld

  • Om Namah Shivaya
  • Om Namoh Bhagavate Rudraya
  • Om Tatpurushaay Vidmahe Mahadevaay Deemahi Tanno Rudrah Prachodayat

Om Namah Shivaya

Om Namah Shivaya is de bekendste spreuk om Shiva op te roepen tijdens het mediteren. De mantra betekent namelijk ‘Ik buig voor heer Shiva’ en wordt gezien als manier om transformatie toe te laten.

Om Namoh Bhagavate Rudraya

Deze mantra groet Shiva en vraagt of hij je wil zegenen met zijn emotionele en creatieve kracht. Herhaal hem gerust 108 keer voor een opwekkend effect!

Om Tatpurushaay Vidmahe Mahadevaay Deemahi Tanno Rudrah Prachodayat

Deze Mantra Meditatie heeft volgens yogi’s een kalmerende werking op je geest en gemoed. De tekst vraagt namelijk of Shiva je wil helpen om illusies te doorzien. Zo zou acceptatie plaats vinden kun je vol goede moed verdergaan met je leven!

Hier Let je Op bij het Dragen van Rudraksha

Rudraksha kralen zijn van nature meestal geel, rood of oranje en wanneer ze in aanraking komen met vocht, geven ze kleurstof af. Wil je daarom rudraksha dragen als armband of gebedsketting? Hou er dan rekening mee dat ze door zweet en wrijving af kunnen geven op je huid. Het kan dus slim zijn om ze over kleding heen te dragen of af te doen wanneer je transpireert.

Meer Manieren om te Mediteren met Shiva?

Zie je jezelf niet snel mediteren met Rudraksha mala’s, maar ben je wel geïnspireerd door de boodschap erachter? Gelukkig zijn er nog veel meer manieren om kennis te maken met de god Shiva Nataraja! Veel mensen verdiepen zich bijvoorbeeld in deze hindoe heilige door te dansen of vuurrituelen te doen. Ook muziek maken zou deze god vrolijk stemmen.

Wat doe jij om ontroering te oefenen? 🙂

Laatste aanpassing op 27 juli, 2021 3:00 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *