• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Meditatie Retraite

Meditatie Retraite

De gedachten, stress en drukte van alledag loslaten? Even diep in jezelf verdwijnen tijdens een meditatiesessie? Soms heb je het meteen door wanneer jouw lichaam even keihard ‘nee’ roept. Maar heb jij je geest wel eens de nodige rust gegund? Soms zit je hoofd zo vol met overbodige ‘rommel’, waardoor je niet meer bij jezelf en je innerlijke stem kunt komen. Een meditatie retraite kan je helpen om zowel lichamelijk als geestelijk tot rust te komen. 

Wat is een retraite?

Voordat je op meditatie retraite gaat, bedenk je ook goed wat jouw motivatie is. Soms krijgt een meditatievakantie de titel retraite, zonder dat het echt om een retraite gaat. Let hier dus goed op. Bij een retraite draait het om je volledig terugtrekken. Op een stilte meditatie weekend (of week, of weken) verdwijnen het gebruik van social media, internet en andere afleidingen volledig uit beeld. Ook ligt de nadruk vaak op een gezonde levensstijl. Zo kun je even uit de drukte van alledag stappen. In deze rust en stilte zou je dieper bij jezelf kunnen komen. 

Stilte retraite vipassana

Een Vipasanna retraite wordt vaak aangeraden voor iedereen die al langer bezig is met meditatie. Deze zou namelijk je blik op bepaalde dingen kunnen verhelderen of nog diepere inzichten kunnen geven. Tijdens een vipassana retraite heb je weinig contact. Je praat niet met de mensen om je heen, maar ook het contact met de buitenwereld wordt vermeden. Alles wat jouw gedachten kan prikkelen, wordt uitgezet. Hierdoor kom je in een diepe staat van innerlijke rust, kalmte en helderheid en kun je inzichten en wijsheden uit jezelf halen. Hier is een vipassana retraite op gericht.  

Waarom een retraite meditatie?

Wie al langer mediteert, weet dat meditatie je rust en emotionele balans kan geven en stress en angsten kan verminderen. Je leert te ontspannen en je aandacht te focussen op één ding. Bij een goede meditatiesessie zou je zelfs tot diepere lagen van jezelf kunnen komen en verbinding maken met je intuïtie. Je kunt jezelf vragen stellen en antwoorden ontvangen vanuit de bron of jouw hogere zelf. Deze inzichten zijn zo waardevol! Maak opnieuw kennis met jezelf en zie over hoeveel wijsheid jij beschikt. Je hebt geen bevestiging van anderen meer nodig, want jij hebt alles al in je zitten. 

Voor wie is een meditatie vakantie?

Een meditatievakantie is voor iedereen die in de eerste plaats op zoek is naar rust en diepe ontspanning. Als je net aan het begin staat van je spirituele reis en op zoek bent naar een inspirerende spirituele vakantie, kun je een meditatie vakantie boeken. Maar ook als je al meer ervaring hebt met o.a. yoga, meditatie en mindfulness, maar nog dieper wilt duiken door middel van meditatie, zou je hier baat bij kunnen hebben. Het kan helpen als je al enige ervaring hebt, maar het is uiteraard geen vereiste. Wel word je gevraagd om open te staan voor unieke ervaringen en de nodige motivatie om elke dag te mediteren. Dit kan soms confronterend zijn, maar het zal je altijd naar huis sturen met een schat aan nieuwe ervaringen en inzichten. Het kan je leven veranderen! 

Meditatie retraite buitenland

Een meditatie retraite vindt vaak plaats in het buitenland. Volgens liefhebbers is dit een makkelijke manier om afstand te nemen van je dagelijkse thuis- en werksituatie. Doordat je letterlijk afstand neemt van thuis, wordt het ook makkelijker om hier geestelijk afstand van te doen. Hierbij kun je denken aan verre landen als India of Sri Lanka, maar ook in Europa worden meditatie retraites aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de schilderachtige landschappen van Italië, het platteland in Frankrijk of het prachtige eiland Ibiza. Geen zorgen: mocht je toch liever in Nederland willen blijven, dan kan dat natuurlijk ook! 

Meer zoals meditatie retraite

Twijfel je nog om op meditatie retraite te gaan? Of wil je liever een vakantie die zich focust op yoga? Dan is een yoga vakantie misschien iets voor jou. Bekijk onze pagina over een spirituele vakantie om te ontdekken wat bij jou past. Of begin bijvoorbeeld met een probeer ze allemaal. De keuze is reuze!