• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Kaarsje Branden Betekenis, Creëer jouw Magie met Vlammen

Door Anouk 23 februari 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
8616 x

Een kaarsje branden met betekenis is een eeuwenoud ritueel om hartelijke vibes te verspreiden. Lees hier welk spiritueel lichtje bij jouw beste wensen past!

zesde chakra kaars met kat

Al eeuwenlang dragen kaarsen betekenis voor heksen, sjamanen en yogi’s. Volgens deze magische mensen helpen vlammetjes om de onzichtbare energie van spreuken en goede gedachten te versturen. Hier lees je daarom alles over de symboliek van gekleurde kaarsen en krijg je tips om ze te combineren met kristallen en etherische oliën voor het sturen van hoopvolle boodschappen!

Kaarsje Branden Betekenis, Gekleurde Lichtjes Gebruiken

Volgens de westerse wicca traditie en de oosterse chakra filosofie heeft elke kleur zijn eigen kracht. Hier lees daarom alles over de kaarsen kleuren betekenis van rode, zwarte, oranje, gele, groene, roze, blauwe, paarse en witte waxinelichtjes!

chakra kaarsen set

Rode Kaars Betekenis

Rood is volgens veel heksen en sjamanen de kleur van vitaliteit, hartstocht en Goddelijke kracht. Wil je dus een kaars branden voor liefde met een portie passie erbij, dan zou je voor deze tint kunnen kiezen. In de chakra leer staat rood symbool voor instinct, levensmoed en lichamelijke veiligheid.

Zwarte Kaarsen Betekenis

Volgens heksen helpt de kleur zwart in delicate en verwarrende situaties of tijdens rituele bezigheden. Deze diepe tint zou namelijk beschermen tegen negatieve energie en clashende vibes kalmeren. Er is dus een reden dat magiërs graag donker gekleed gaan en standaard een zwart lichtje op hun Wicca Altaar plaatsen! Ook yogi’s geloven in de aardende vermogens van deze tint en zien zwart als verspreider van rust en zelfvertrouwen.

Kaarsje Branden Betekenis, Oranje Lichtjes

Wiccans werken meestal met oranje kaarsen om aantrekkingskracht op te wekken en vruchtbaarheid te vragen aan het universum. Heb je bijvoorbeeld goede vibes nodig voor een nieuw project of wil je er graag warmpjes bijzitten, dan zou deze tint zijn magische werk doen. Voor yogi’s hoort oranje bij het Tweede Chakra van creativiteit, comfort, relaties en levenslust – niet zo verschillend dus!

Kaarsje Branden Betekenis, Magie met Gele Kaarsen

Voor heksen symboliseert geel de mentale kracht van intelligentie, herinnering en verbeelding. Steek dus vooral even zo’n lichtje aan als je alert moet blijven of op een plan aan het broeden bent! Chakra-kenners associëren geel met de Zonnevlecht, het punt van persoonlijke power, zelfwaardering en drive.

De Gift van Groene Kaarsen

De vlammen van groene lichtjes symboliseren voor sjamanen vaak vredigheid, harmonie en natuurlijke overvloed. Wil je inhaken op de groeikracht om je heen, dan zou een lichtje in deze tint daarbij passen. Ook yogi’s wenden zich graag tot deze voedende kleur. Groen past in de chakraleer namelijk bij het hart en het vermogen tevreden te zijn met het leven zelf.

Rituelen met Roze Kaarsen

Wil je met een kaars liefde sturen naar vrienden, familie of jezelf, dan zou volgens wiccans een roze variant de juiste vibe verspreiden. Ook voor yogi’s hoort deze kleur bij het hart, dus steek vooral zo’n vertederend vlammetje aan!

Blauwe Kaars Betekenis

Voor veel mensen hebben blauwe chakra kaarsen betekenis als vuurtjes voor communicatie, expressie en creativiteit. De kleur van water werkt volgens yogi’s bevrijdend. Wiccans gebruiken haar om godinnenkrachten op te roepen zoals wijsheid en de mystieke gave van genezing. Een blauw vlammetje zou dus als geen ander vredigheid kunnen verspreiden!

Kaarsje Branden Betekenis, de Paarse Kaarsen Kracht

Paars hoort volgens chakra kenners bij het zesde energiepunt van inzicht en intuïtie. Deze bij uitstek ‘spirituele’ kleur zou daarom kunnen helpen om je te concentreren. Ook heksen richten zich tot deze tint om mentale krachten te versterken, in het bijzonder hun persoonlijke idealen en paranormale vermogens.

Het Wonder van Witte Kaarsen

Wit is in de chakra filosofie de tint die alle zeven energiepunten met elkaar verbindt in het Kruinchakra. Dit energiepunt zou de poort zijn tot kosmische krachten en staat daarom symbool voor eeuwigheid of harmonie. Voor wiccans is wit een zuiverende kleur die helpt om de Aura te reinigen of eenvoudige vreugde op te roepen.

Selecteer je Kleurrijke Kaars

chakra ruwe edelstenen set

Zo Creëer je een Kaars met Boodschap

Wil je een kaars met boodschap cadeau doen of een persoonlijk ritueel uitvoeren? Laat je dan hier inspireren door combinaties met kristallen en etherische oliën voor

  • geluk
  • liefde
  • hoop
  • een dierbaar iemand

Een Kaarsje Branden voor Geluk

Er zijn verschillende manieren om een kaarsje voor geluk te branden. De kleur groen zou bijvoorbeeld van nature al iets voor je gevoel van tevredenheid doen. Ben jij happy, dan zou je vervolgens een magneet zijn voor nog veel meer moois. Lucky charms zoals Jade en Aventurijn staan bekend om dezelfde vibe, net zoals de aroma’s van Basilicum of Oranjebloesem. Natuurlijk kun je ook specifieke voorspoed vragen, bijvoorbeeld op het gebied van relaties, werk of persoonlijke ontwikkeling. Combineer dan gerust een groene versie met de kleur kaars die bij dit levensthema past.

Een Kaars Branden voor Liefde

Wil je met een kaars liefde sturen of versterken, kies dan voor een roze variant gepaard met hartelijke kristallen zoals Rhodoniet, Rozenkwarts, Watermeloen Toermalijn of Aardbeienkwarts. Geuren die traditioneel bij vriendelijke vibes horen, zijn onder andere Roos, Vanille en Lavendel. Ga je voor een meer gepassioneerde en sexy spell, gebruik dan een rode kaars in combinatie met vitale steentjes zoals Carneool, Goldfluss, Granaat, Robijn, Rode Jaspis of Rode Aventurijn. Afrodiserende aroma’s voor bij je vurige ritueel vind je volgens kenners in Sandelhout, Patchouli en Jasmijn.

ruwe labradoriet met roze kaars

Een Kaarsje Branden voor Hoop

Heb je wat hoop nodig, dan vraag je eigenlijk om een vruchtbaar perspectief waarmee je verder kunt. Wil je de situatie dus met frisse blik bekijken, richt je dan bijvoorbeeld tot de bevrijdende werking van blauwe lichtjes of de inspirerende powers van paarse kaarsen. Kristallen in deze kleurenfamilie zijn onder andere Lapis Lazuli, Fluoriet, Amethist, Turkoois, Chrysocolla en Labradoriet. Combineer dat met de opbeurende kwaliteiten van citrusgeuren of muntsoorten en je bent weer good to go!

Betekenis Kaarsje Branden voor Iemand of Iets Anders

Kaarsenmagie kan ook ingezet worden om met iets of iemand anders te communiceren. Gun je iemand bijvoorbeeld bescherming, denk dan aan een zwart lichtje gepaard met Obsidiaan, Shungiet, Zwarte Toermalijn en de rook van Witte Salie. Brand eventueel standaard een witte kaars erbij, om jullie kosmische verbondenheid te benadrukken. Wit is in veel tradities bovendien de kleur van rouw. Wanneer je dus een brandende kaars voor overledenen wilt maken, kan deze tint passend zijn in combinatie met Seleniet en troostrijke oliën zoals Cipres of Frankincense.

Welk kaarsenritueel ga jij creëren?

Laatste aanpassing op 11 mei, 2021 2:14 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *