• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Hotstones Massage – Zo werkt Ontstressen met Stenen

Door Marije 11 juni 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
5136 x

Hotstones massage, een populaire manier om te ontspannen. Relaxen met heerlijke oliën en verwarmde stenen. Ontdek het in deze blog!

hot stone massage

Ben je vermoeid en wil je even ontspannen? Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur? Dan kan een hotstones massage jouw redding zijn. Ontspannen met warme stenen is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar deze populaire behandeling zou zowel het lichaam als de geest kunnen kalmeren. Benieuwd of het iets is voor jou? Lees dan snel verder!

Wat is Hotstone Massage?

In Europa is het vrij nieuw, terwijl de stenen in Azië en India al duizenden jaren als een soort voorloper op de acupunctuur worden gebruikt. Bij een hotstones massage draait het om de om de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. De stones worden verhit en op bepaalde plekken van energiestromen op het lichaam gelegd. De hitte en de druk van de stenen zouden diep door moeten dringen in de spieren en zorgen voor een diepe relaxatie. Hierdoor zou je ontspannen en een energyboost kunnen krijgen.

Deze stenen worden gebruikt bij Hotstones Massage

Voor een massage worden platte, afgeronde basaltstenen van verschillende formaten gebruikt. Basalt is een vulkanisch gesteente dat warmte goed vasthoudt. De stenen worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden. Door de druk en de warmte van de stenen werkt een massage met hotstones dieper door dan een gewone massage.

hot stones

Hoe werkt een Hotstone Massage?

Sommige massages beginnen met een scrub om vuil te verwijderen voor een lekker zacht perzikhuidje. De lavastenen krijgen eerst een warmwaterbad. Daarna legt de masseur een aantal van deze stenen op en naast je neer. Dit zorgt ervoor dat je lichaam aan de warmte kan wennen en ontspant. Vervolgens wordt je lichaam ingesmeerd met een heerlijke olie die ervoor moet zorgen dat de vulkanische stenen goed over de huid kunnen glijden. De massage bestaat meestal uit lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Sommige masseurs zullen speciale effecten toevoegen door er bijvoorbeeld op te trommelen. Soms worden de hot stones op een bepaalde plek op het lichaam geplaatst, zodat de warmte extra goed kan doordringen. Als het goed is, zul je ontspannen en vol energie de massagetafel verlaten!

hot stones massage

Hotstone Massage Voordelen

Volgens velen zijn er allerlei voordelen van een hotstone massage voor het lichaam. Naast dat het ontspant en het lichaam in balans zou kunnen brengen, zou het ook:

  • afvalstoffen kunnen afvoeren
  • organen kunnen stimuleren
  • spieren kunnen ontspannen
  • de bloedcirculatie kunnen verbeteren
  • meer energie kunnen geven

Hotstones Massage Rugpijn

Ook zijn er veel mensen met rugklachten die enthousiast worden van een hotstones massage. Deze speciale behandeling zou namelijk goed kunnen werken tegen spierspanningen en rugklachten, maar ook bij bijvoorbeeld artritis en sommige vormen van reuma.

Massage Hotstone niet Voor Iedereen

Een hotstones massage is geen goed idee als je koorts of spataderen hebt. Verder zou de massage de lymfestroom activeren, waardoor het ook wordt afgeraden aan mensen met kanker. Bij hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap kun je het beste eerst navraag doen bij een specialist. Ook als het buiten warmer is dan 25 °C, kan je lichaam niet genoeg afkoelen.

Zo kun je Zelf een Hotstones Massage doen

Om zelf een hotstones massage te doen, heb je speciale hot stones nodig van verschillende maten. Bij Spiru kun je hotstones kopen voor verschillende plekken op het lichaam. Voor de massage kun je een neutrale massageolie gebruiken, maar je kunt een behandeling ook combineren met lekkere geurolie. De stenen kun je “au bain Marie” verwarmen boven een steelpannetje met kokend water. Doe ze niet in de magnetron of meteen in kokend water, want dan worden ze te heet. Niks minder ontspannends dan een massage die zeer doet!

hotstones

Meer Wellness bij Spiru

Probeer naast een hot stone massage ook eens de yoni massage of guasha massage. Wat je ook zoekt, ontspanning vind je bij Spiru!

Hoe ontspan jij het liefste?

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 4:12 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *