• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Fair Trade Winkel Online

Fairtrade winkels zijn winkels met eerlijke producten. Fairtrade winkels geven boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden zicht op een betere toekomst. Door eerlijke afspraken te maken, krijgen zij een betere plek op de markt. Zo kunnen ze voldoende verdienen en investeren in een duurzame toekomst. Als fair trade winkel proberen we iedereen een gelijke kans te geven. Zo werken bij de organisatie van de Nepalese klankschalen hoofdzakelijk kansarme vrouwen tegen een eerlijk loon en met goede arbeidsomstandigheden. Eerlijke handel dus!

Wat is Fairtrade?

Fairtrade betekent letterlijk eerlijke handel. Bij eerlijke handel worden er open, eerlijke afspraken gemaakt tussen koper en verkoper. Dit is meestal niet vanzelfsprekend. Dat heeft te maken met grote machtsverschillen en kinderarbeid en slavernij komt helaas nog steeds veel voor. De bekende winkels zijn meestal grote bedrijven die veel omzet en winst maken. Hierdoor hebben ze veel macht en misbruiken ze deze macht om de inkoopprijzen zo laag mogelijk te houden. Soms gaat dit zelfs zo ver dat de prijs daalt tot onder de productieprijs.

Fairtrade Producten voor een Eerlijke Prijs

Kopers zijn verplicht een minimumprijs te betalen aan de boeren en arbeiders. Deze minimumprijs zou de boeren enige zekerheid kunnen geven. Deze handelsvoorwaarde wil boeren en arbeiders beschermen tegen wisselende prijzen. Wanneer de gemiddelde prijs op de markt daalt, ontvangen zij in ieder geval de minimumprijs. Zo hebben ze voldoende stabiliteit om rond te komen. Bij een hogere prijs op de wereldmarkt, ontvangen zij de hogere prijs.

Daarom kiezen wij Fair Trade Producten

Voor ons is het belangrijk dat je vindt wat je zoekt. Daarom kiezen we naast vegan, duurzame en biologische producten ook voor fairtrade. Een van onze populaire producten, de koperen drinkfles, komt van een koperbewerker die staat voor eerlijke handel. Er wordt dus altijd een eerlijke prijs betaald! Met een betrouwbaar inkomen en een eerlijke prijs kunnen producenten investeren in hun onderneming en in de toekomst van hun kinderen. De producten in onze fair trade webwinkel doorbreken de vicieuze cirkel van onzekerheid. Dit gebeurt door standaarden te zetten die boeren, producenten en arbeiders de mogelijkheid geeft om zichzelf te ontwikkelen. Een aankoop in onze fair trade winkel is dus een unieke manier om een mooie verandering te brengen in de wereld!

Artisans

Deze producent is WFTO-gecertificeerd en probeert zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Deze natuurlijke materialen proberen zij ook zoveel mogelijk lokaal te verkrijgen. Deze producent is meer dan 25 jaar geleden begonnen als familiebedrijf. Doordat het bedrijf afgelegen ligt, is het lastig om te groeien. Toch zijn er inmiddels een aantal werknemers in dienst. Door samen te werken met een andere producent kunnen zij groeien en werkgelegenheid creëren. Samen bouwen zij aan een betere toekomst. Hun producten worden met passie en liefde gemaakt. Er werken voornamelijk vrouwen. Zij krijgen een eerlijke kans en er wordt dan ook niet gediscrimineerd. Hierdoor kunnen deze vrouwen een eigen salaris verdienen en een onafhankelijk leven leiden.

Fair Trade Webshop met Milieuvriendelijke Verzending

Naast fair trade, hebben wij ook veel duurzame producten in onze webwinkel. Daarnaast dromen we van een toekomst met 100% milieuvriendelijke verzending. We besparen zoveel mogelijk verpakkingsmateriaal en kostbare benzine door je bestelling in één pakket te verzenden. Breekbare producten houden we heel met hergebruikt karton en inpakschuimpjes van aardappelzetmeel. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar plastic en herbruikbare Spiru tape. Duurzaamheid begint bij Spiru!

Meer Producten in onze Fair Trade Winkel

Ben je op zoek naar andere mooie spirituele producten uit onze fairtrade wereldwinkel? Neem dan eens een kijkje bij onze wandkleden spiritueel, meditatie producten, home & living, wierook en ons uitgebreide assortiment edelstenen & mineralen. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!

 


Wierook

Alle Wierook Artikelen


Sieraden

Alle Sieraden


Edelstenen

Alle Edelstenen


Kaarsen

Alle Kaarsen


Sfeerlichten

Meer Sfeerlichten


Beeldjes

Alle Beelden


Yoga

Alle Yoga Producten


Meditatie