• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Wichelroede Lopen, Dit kun je met Spiritueel Schatzoeken

Door Anouk 5 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
5642 x

Wichelroede Lopen met een soort kompas waarmee je energie en verborgen zaken zoekt. Lees hier hoe zo’n spiritueel stokje werkt en start binnenkort met speuren.

Zoek je graag oude voorwerpen en edelstenen of ben je gevoelig voor vibes en stralingen? Werken met de wichelroede zou dan zomaar eens van pas kunnen komen. Deze speciale houten of metalen stokjes zijn volgens kenners namelijk keien in het opvangen van verschillende soorten energie. Hier lees je wat wichelroede lopen inhoudt en wat je ermee kunt!

wichelroede messing paar

Wat is een Wichelroede?

Volgens gebruikers kunnen wichelroedes energie in de aarde opsporen van verborgen waterbronnen, erts en Edelstenen. Ook zouden ze goed van pas komen om ingemetselde buizen, leidingen en bedrading in huis te vinden. De roede zou bovendien reageren op aardstralen en andere krachten die volgens veel mensen de doorstroming van energie verstoren.

Hoe werkt een Wichelroede?

Er zijn best veel onderzoeken gedaan naar het wichelroeden, omdat het al sinds de middeleeuwen populair is. Inmiddels verklaren wetenschappers de werking ervan met het ideomotorisch effect, het idee dat verwachtingen kunnen zorgen voor kleine spierbewegingen. De roede zou dus niet op de omgeving reageren, maar vooral op zijn eigenaar. Het is ook niet verrassend dat mensen die water zoeken met de wichelroede ook waterbronnen vinden, omdat die overal in de aarde zitten. Wel is getest of wichelroedelopers gevoeliger zijn voor elektromagnetische velden en dat lijkt inderdaad zo te zijn. Vraag je het de beoefenaars zelf? Dan ervaren ze dat het wel degelijk iets doet!

wichelroede messing zwart

Dit is de Geschiedenis van de Wichelroede Betekenis

Als je terug gaat in de geschiedenis, dan zie je dat mensen de wichelroede vooral zijn gaan gebruiken in de dertiende eeuw. Bijna alle belangrijke zaken werden aan die stokjes overgelaten, van het aanwijzen van schuldigen in een rechtbank tot het doorgeven van goddelijke boodschappen. Zodra je deze gebruikte voor het voorspellen van de toekomst, werd de wichelroede geassocieerd met de duivel, hoewel veel priesters ze ook gebruikten. In de vijftiende eeuw duikt het gebruik van de wichel voor het vinden van erts voor het eerst op onder mijnwerkers in Duitsland. Later namen deze mijnwerkers hun wichelroede mee naar Engeland. De Engelsen wilden hem vooral gebruiken voor het vinden van water. De magische kompassen werden in de eeuwen daarna vooral gebruikt voor het vinden van kostbare grondstoffen, waaronder zelfs goud. Natuurlijk gebeurt dat nog steeds – wie wil er nou geen schatten vinden?

wichelroede messing paar L

Deze Modellen Wichelroedes Zijn Er

Roedes zijn er in verschillende modellen, waarvan de Y en L-vormen het bekendste zijn. Vroeger werden ze uit takken gemaakt. Maar ben je op zoek naar de nieuwe wichelroedes? Dan zijn deze meestal van koper, kunststof of bewerkt hout.

Kenmerken van een Y-vormige

Waarschijnlijk is een Y-vormige tak het eerste waar je aan denkt bij een wichelroede. Gemaakt van een splitsing tussen twee takken is dit namelijk de klassieke roede uit het sprookjesboek. Volgens kenners zou deze vorm heel handig zijn als je een specifiek punt op wil sporen, bijvoorbeeld een verloren voorwerp of edelsteen. Je houdt hem dan ook bij de twee uiteinden vast zodat de voet van de Y naar voren wijst.

Werken met een L-vormige

Een andere variant zijn twee staafjes in de vorm van een L, één voor iedere hand. Je houdt deze roedes bij hun korte kant vast, zodat de lange kant horizontaal naar voren wijst. Tijdens het wichelen zouden ze van links naar rechts gaan bewegen en elkaar zelfs kunnen kruisen. Ook hier speur je mee naar geheime locaties, maar waar deze soorten vooral goed in zouden zijn is aangeven in welke richting iets ligt. Wil je bijvoorbeeld weten waar je leidingen naartoe lopen? Gebruik dan deze stokjes.

Deze Instrumenten Lijken Op Wichelroedes

Naast de wichelroede zijn er meer instrumenten waarmee je energie zichtbaar zou kunnen maken. Misschien ken je de Biotensor wel, een soort ijzeren antenne die trillingsfrequenties zou laten zien. Met die informatie zouden therapeuten kunnen meten of je lekker in je vel zit, omdat ieder orgaan bijvoorbeeld zijn eigen stralingswaarde heeft. Ook de pendel en wichelroede lijken qua werking op elkaar. Je zou ze vragen kunnen stellen over jezelf, maar ook kunnen gebruiken om sleutels te vinden!

 

biotensor bergkristal handvat

Zo Kun je Zelf Wichelroede Leren Lopen

Wil je zelf wichelroede lopen? Dan heb je volgens beoefenaars vooral intuïtie nodig. Of iedereen die heeft, daarover verschillen de meningen. Tja, wie zal het zeggen? Dat wordt lekker zelf proberen! Er bestaan namelijk genoeg cursussen waar je kunt leren wichelen. Ben je al bekend met Pendelen? Dan zijn er waarschijnlijk wat overeenkomsten. Ook roedes moet je namelijk programmeren zodat ze duidelijke tekens geven. Tijdens het wichelroede lopen zou je bovendien heel goed moeten visualiseren waarnaar je op zoek bent. Dat helpt namelijk om af te stemmen op de verborgen schat!

Verstoring Opgespoord? Zo Herstel je de Harmonie

Heeft de wichel een energetische verstoring aangegeven? Dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Gelukkig zijn er allerlei methodes waarmee je de balans in huis zou kunnen herstellen. Deze vormen van energiewerk zijn namelijk bedoeld om negatieve kracht om te zetten in positieve. Denk bijvoorbeeld aan Feng Shui Tips zoals het toevoegen van genoeg licht, lucht, warmte en natuurlijke materialen. Ook zetten mensen een Gouden Driehoek of Orgoniet neer op de belemmerde plek of wordt besloten het Huis te Reinigen met Salie.

Ontdek onze Wicca & Tarot Prodcuten

Hoe houd jij de sfeer thuis optimaal?

Laatste aanpassing op 31 mei, 2023 10:28 am

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *