• Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €40
  • Spiru 75.000+ Zenvolle klanten
Sale
Gratis verzending vanaf €40
Anouk
DoorAnouk 5 december 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
79 x

Een Wichelroede is een soort kompas waarmee je energie en verborgen zaken zoekt. Lees hier hoe zo’n spiritueel stokje werkt en start binnenkort met speuren.

wichelroede messing paar

Zoek je graag oude voorwerpen en edelstenen of ben je gevoelig voor vibes en stralingen? Een wichelroede zou dan zomaar eens van pas kunnen komen. Deze speciale houten of metalen stokjes zijn volgens kenners namelijk keien in het opvangen van verschillende soorten energie. Hier lees je wat wichelroede lopen inhoudt en wat je ermee kunt!

zwarte wichelroede

Dit Doet een Wichelroede

Volgens gebruikers kunnen wichelroedes energie in de aarde opsporen van verborgen waterbronnen, erts en edelstenen. Ook zouden ze goed van pas komen om ingemetselde buizen, leidingen en bedrading in huis te vinden. De roede zou bovendien reageren op aardstralen en andere krachten die volgens veel mensen de doorstroming van energie verstoren.

Hoe kan dat?

Er zijn best veel onderzoeken gedaan naar het wichelroede lopen, omdat het al sinds de middeleeuwen zo populair is. Inmiddels verklaren wetenschappers de werking ervan met het ideomotorisch effect, het idee dat verwachtingen kunnen zorgen voor kleine spierbewegingen. De roede zou dus niet op de omgeving reageren, maar vooral op zijn eigenaar. Ook zou het niet verrassend zijn dat mensen met wichels waterbronnen vinden, omdat die overal in de aarde zitten. Wel is getest of wichelroedelopers gevoeliger zijn voor elektromagnetische velden en dat lijkt inderdaad zo te zijn. Vraag je het de beoefenaars zelf, dan ervaren ze dat het wel degelijk iets doet!

wichelroede messing zwart

Dit is de Geschiedenis van de Wichelroede

Ga je terug in de geschiedenis, dan zie je dat wichelroedes vooral in de dertiende eeuw gebruikt werden. Bijna alle belangrijke zaken werden aan die stokjes overgelaten, van het aanwijzen van schuldigen in een rechtbank tot het doorgeven van goddelijke boodschappen. Toch werden roedes ook geassocieerd met de duivel, zodra je er de toekomst mee wilde voorspellen. In de eeuwen erna werden deze kompassen vooral ingezet voor het vinden van kostbare grondstoffen zoals erts en zelfs goud. Natuurlijk gebeurt dat nog steeds – wie wil er nou geen schatten vinden!

wichelroede messing paar L

Deze Modellen Wichelroedes Zijn Er

Roedes zijn er in verschillende modellen, waarvan de Y en L-vormen het bekendste zijn. Vroeger werden ze uit takken gemaakt, maar wil je een nieuwe Wichelroede Kopen dan zijn deze meestal van koper, kunststof of bewerkt hout.

Kenmerken van een Y-vormige

Waarschijnlijk is een Y-vormige tak het eerste waar je aan denkt bij een wichelroede. Gemaakt van een splitsing tussen twee takken is dit namelijk de klassieke roede uit het sprookjesboek. Volgens kenners zou deze vorm heel handig zijn als je een specifiek punt op wil sporen, bijvoorbeeld een verloren voorwerp of edelsteen. Je houdt hem dan ook bij de twee uiteinden vast zodat de voet van de Y naar voren wijst.

Werken met een L-vormige

Een andere variant zijn twee staafjes in de vorm van een L, één voor iedere hand. Je houdt deze roedes bij hun korte kant vast, zodat de lange kant horizontaal naar voren wijst. Tijdens het wichelen zouden ze van links naar rechts gaan bewegen en elkaar zelfs kunnen kruisen. Ook hier speur je mee naar geheime locaties, maar waar deze soorten vooral goed in zouden zijn is aangeven in welke richting iets ligt. Wil je bijvoorbeeld weten waar je leidingen naartoe lopen, gebruik dan deze stokjes.

Deze Instrumenten Lijken Op Wichelroedes

Naast de wichelroede zijn er meer instrumenten waarmee je energie zichtbaar kunt maken. Misschien ken je de Biotensor wel, een soort ijzeren antenne die trillingsfrequenties zou laten zien. Met die informatie zouden therapeuten kunnen meten of je lekker in je vel zit, omdat ieder orgaan bijvoorbeeld zijn eigen stralingswaarde heeft. Ook pendels zijn verwant aan wichelroedes. Je zou ze vragen kunnen stellen over jezelf, maar ook kunnen gebruiken om sleutels te vinden!

biotensor bergkristal handvat

Zo Leer je Wichelroede Lopen

Om te leren wichelroede lopen heb je volgens beoefenaars vooral intuïtie nodig. Of iedereen die heeft, daarover verschillen de meningen. Tja, wie zal het zeggen? Dat wordt lekker zelf proberen! Er bestaan namelijk genoeg cursussen waar je kunt leren wichelen. Ben je al bekend met Pendelen dan zijn er waarschijnlijk wat overeenkomsten. Ook roedes moet je namelijk programmeren zodat ze duidelijke tekens geven. Tijdens het lopen zou je bovendien heel goed moeten visualiseren waarnaar je op zoek bent. Dat helpt namelijk om af te stemmen op de verborgen schat!

Verstoring Opgespoord? Zo Herstel je de Harmonie

Heeft de wichel een energetische verstoring aangegeven, dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Gelukkig zijn er een heleboel methodes waarmee je de balans in huis zou kunnen herstellen. Deze vormen van energiewerk zijn namelijk bedoeld om negatieve kracht om te zetten in positieve. Denk bijvoorbeeld aan Feng Shui Tips zoals het toevoegen van genoeg licht, lucht, warmte en natuurlijke materialen. Ook zetten mensen een Gouden Driehoek of Orgoniet neer op de belemmerde plek of wordt besloten het Huis te Reinigen met Salie.

Hoe hou jij de sfeer thuis optimaal?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50