• Spiru Grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €40
 • Spiru 80.000+ Zenvolle klanten
Sale
Gratis verzending vanaf €40
Anouk
DoorAnouk 14 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
3873 x

Je wil graag voor de eerste keer een pendel kopen maar hebt moeite met kiezen. Er zijn zoveel soorten! Lees hier alles over het kiezen van jouw persoonlijke pendelvriend(in)!

Paarse pendel kopen chakra ketting zilver

Een pendel kopen is iets heel persoonlijks. Soms weet je direct welke kleur je wilt of trekt een bepaalde steen of vorm je aandacht. Pendelen is niet voor niets een intuïtieve bezigheid. Ben je een beetje overweldigd door het gigantische aanbod? Dan vind je in dit artikel alles over de verschillende soorten pendels. Je kunt namelijk kiezen uit pendels van

 • Hout
 • Metaal
 • Edelsteen

Ook kan het uitmaken of je pendel een Koord of Ketting heeft, helpen we je een Edelstenen Pendel Kiezen en vind je informatie over speciale Chakra Pendels. Zo vind je vast een instrument dat bij je past!

pendel kopen chakra ketting

Pendel Kopen met Koord of Ketting

Pendels zijn verkrijgbaar met een koord of ketting. Eigenlijk hebben houten versies vaak een koord, terwijl Edelstenen en Metalen varianten meestal een witmetalen ketting krijgen. Dat kan iets uitmaken, bijvoorbeeld wanneer je een allergie hebt. Pendels hebben bovendien vaak aan het uiteinde een kraal, kogel of steentje zodat je hem goed vast kunt houden. Ook daar zit variatie in. Een andere praktische overweging is de lengte van de ketting – een lange pendel kopen is misschien handig bij staand werken, maar niet als je graag aan tafel zit of klein van stuk bent.

Stenen pendel chakra ketting zilver

Hier zijn Pendels van Gemaakt

Pendels zijn er van hout, metaal en edelsteen. Volgens ervaren pendelaars heeft elk materiaal zijn eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Metalen pendels worden bijvoorbeeld bij bioresonantie gebruikt, terwijl in sjamanistische rituelen vaak eenvoudige houten pendels van pas komen. Heb je geen specifiek doel of ritueel voor ogen? Dan ligt het aan je voorkeur. Sommige mensen hebben veel gevoel bij edelstenen en anderen ervaren meer energie bij hout. Het ene is dus niet beter dan het andere: het gaat erom met welk materiaal jij makkelijk contact maakt, waar je gewoon ‘iets mee hebt’. Voor de volledigheid hebben we alle materialen en hun praktische kenmerken voor je op een rijtje gezet.

Het Voordeel van Houten Pendels

Houten Pendels zijn vaak tussen de 7 en 13 centimeter. Best groot dus! Toch zijn ze licht van gewicht en volgens gebruikers even gevoelig als edelstenen of metalen versies. Het grote voordeel van een houten pendel is dat hij niet gereinigd en geactiveerd hoeft te worden. Het kan dus een fijne pendel zijn om mee te beginnen. Je kunt dan in alle rust oefenen, zonder dat je aan de verzorging hoef te denken!

metalen pendels spiraal zilver en goud op hout

De Toepassing van Metalen Pendels

Metalen Pendels zijn vaak van messing gemaakt. Ook vind je vernikkelde varianten en pendels van titanium. Deze pendels zijn over het algemeen wat zwaarder. Het verschilt natuurlijk per metaalsoort hoeveel de pendel precies weegt. Denk aan 10 tot wel 44 gram! Metalen pendels worden vaak gebruikt in radionica, radiësthesie of bioresonantie. Dat komt omdat ze volgens kenners neutraal en niet magnetisch zijn. Deze pendels nemen zelf dus geen energie op. Je hoeft ze volgens deze gedachte dus ook niet te reinigen of op te laden.

Blauwe pendel zilveren ketting op hout

De Betekenis van Edelstenen Pendels

Edelstenen Pendels staan er om bekend dat ze energie uitwisselen en zijn daarom de meest populaire pendelvariant. Volgens gebruikers geven ze kracht en nemen ze negatieve energie op. Bovendien heeft elke steen zijn eigen symbolische kwaliteit. Je zou dus kunnen zeggen dat er een pendel is voor elk probleem! Het is daarom geen gek idee om verschillende varianten paraat te hebben. Bijvoorbeeld een kristal voor liefdesvragen, werkproblemen of juist fysieke kwesties. Omdat stenen harde werkers zijn, kan het na je sessie wel noodzakelijk zijn om je pendel te reinigen en op te laden. Lees je vooraf dus even in over Edelstenen Verzorgen.

Zo kies je een Kristallen Pendel

Edelstenen pendels zijn er in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Maar waarom zou je nou een pendel van Labradoriet kiezen in plaats van Lapis Lazuli? Weten Welke Edelsteen bij je Past kan een hele zoektocht zijn. Hier vind je drie manieren om een kristallen pendel te kiezen:

 1. Op Populariteit
 2. Bij je Sterrenbeeld
 3. Bij een Specifiek Chakra

Populaire Steensoorten voor Pendels

Eigenlijk is pendelen niets meer dan vragen naar je eigen wijsheid. Of dat nou die van je hart, intuïtie of persoonlijke gids is. Edelstenen pendels worden daarom vaak gemaakt van bergkristal, rozenkwarts of amethist. Deze stenen zijn voor veel mensen namelijk verbonden met de bovenste vier chakra’s: die van liefde, communicatie, kennis en inzicht. Geen gek idee dus om te beginnen met één van deze steensoorten!

Een Steen bij je Sterrenbeeld

Ook je horoscoop kan een bron van informatie zijn. Als je plezier hebt in astrologie kan het daarom interessant zijn een steen te kiezen die Bij je Sterrenbeeld Past. Ook kun je natuurlijk voor elk teken een aparte pendel aanschaffen. Zo kun je het hele jaar gebruik maken van de wijsheid van de dierenriem!

Bij een Specifiek Chakra

Als je wat chakrakennis zoekt, kun je Chakra pendel aanschaffen of een steen in een bijbehorende kleur. Zoek je een Eerste Chakra Edelsteen? Ga dan voor rode, bruine of zwarte stenen. Bij het Tweede Chakra horen vaak oranje kristallen en gele stenen leggen volgens de filosofie focus op het Derde Chakra. Wil je het Hartchakra wat liefde geven? Kijk dan uit naar roze of groene stenen. Blauwe kristallen spreken tot het Keelchakra, terwijl indigo of violet bij het Voorhoofdchakra hoort. Tot slot zouden doorzichtige, witte of lila stenen zorgen voor verbinding met het Kruinchakra. Keuze genoeg dus 🙂

paarse pendel gouden ketting op hout

De Symboliek van Chakra Pendels

Chakra Pendels zijn een speciale edelstenen pendelsoort. Ze bevatten meestal edelstenen schijven of kralen in zeven chakrakleuren. Ook zijn er speciale sets met verschillende chakra stenen die je in een losse houder plaatst. Zo kun je alle chakra’s behandelen met één pendelset. Ideaal als je energetische therapie geeft of wanneer je meer te weten wilt komen over je eigen energiesysteem.

Zo Werk je met een Chakra Pendel

Hier volgen een paar tips voor het pendelen van de chakra’s

 • Leer je Pendel Aflezen
 • Mediteer van Tevoren
 • Ga de Chakra’s Langs van Voet tot Kruin

Leer je Pendel Aflezen

Als je informatie wilt krijgen over de staat van je chakra’s, heb je duidelijke taal nodig van je pendel. Ga dus eerst gezellig met je pendel in gesprek. Vraag naar het teken voor geblokkeerde energie en kijk welke beweging je krijgt. Dat kan trouwens best stilstand zijn. Twijfel je of er wel wat gebeurt? Dan kan het misschien helpen je te verdiepen in het stellen van gerichte Pendel Vragen.

Mediteer van Tevoren

Pendelen werkt volgens beoefenaars het beste met een goede concentratie en open geest. Het is daarin aan te raden om van te voren even tot jezelf te komen. Dat kan door meditatie, maar ook een warme douche kan de truc doen. Zit je niet lekker in je vel of ben je afgeleid? Je kunt ook gerust een vriend of vriendin vragen om voor je te pendelen. Zolang hij of zij maar in goeie doen is 🙂 

Ga de Chakra’s Langs van Voet tot Kruin

Een klassieke pendelsessie begint beneden bij het wortelchakra en eindigt bij het kruinchakra. Van beneden naar boven is de richtlijn. Dit verschilt niet veel van ander energiewerk zoals Reinigen met Salie of Reiki. Waarom dat zo is, daar verschillen de meningen over. De meest praktische verklaring is dat beginnen bij je voeten helpt om te aarden en bewust te worden. Wil je alleen je derde en vierde doen? Dan zou je volgens die theorie bij de onderste en dus derde starten.

paars met gouden pendel paarse bloem

Daarom is een Pendel Kopen op Gevoel Altijd Goed

Spreekt de steen bij je sterrenbeeld je niet aan? Of had je volgens de chakratheorie bergkristal nodig maar vind je die uitermate saai? Dan is er een simpele oplossing: neem de pendel die je mooi of bijzonder vindt. Dan maken jij en je pendel in ieder geval een goeie start. Want laten we wel wezen, jij en je pendelvriend(in) gaan een relatie aan. En we weten allemaal wel dat je de liefste mensen in je leven onverklaarbaar leuk vindt, vaak zelfs toevallig tegenkomt. Met een pendel net zo! Een pendel kiezen is dus eigenlijk een oefening in het gebruik van je intuïtie. En dan moet het pendelen nog beginnen! Wat dat betreft: gefeliciteerd! Je bent nu al geslaagd 🙂

Voordat je een Pendel Aanschaft..

Een Pendel kopen wordt vaak makkelijker als je weet hoe je hem wilt gaan gebruiken. In onze artikelen over Pendelen kun je daarom alle informatie vinden die je nodig hebt als beginner. We helpen je bijvoorbeeld de perfecte Pendel Hand te vinden en vertellen alles over het formuleren van Pendel Vragen. Zo ben je al gauw klaar voor je eerste Pendelsessie!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50