• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ostara Ritueel, Begin Fris met een Spirituele Schoonmaak

Door Anouk 20 maart 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
2925 x

Wiccans beginnen het jaar met Ostara, een vrolijk lentefeest en spirituele schoonmaak in één. Hier ontdek je tips om hoofd, hart en huis op te frissen!

Een Ostara lente cleanse lijkt op een ouderwetse schoonmaak, maar wel eentje die spirituele stofnesten meeneemt. Tijdens dit ritueel laat je namelijk niet alleen gordijnen, maar ook oude gedachten en gevoelens luchten! Zo maak je volgens de wicca traditie weer plek voor positieve energie. Hier lees je waar Ostara vandaan komt en met welke drie stappen je zo’n rituele reiniging doet.

Wat is Ostara en Wanneer Vier je Het?

Ostara is een voorjaarsfeest dat voornamelijk wordt gevierd in heidense tradities zoals Wicca. Het vindt plaats op 21 maart tijdens de lente equinox en viert de terugkeer van zonlicht na de donkere tijden van de winter. Vanaf dit moment worden de dagen langer dan de nachten – iets waar de meeste heksen al mee bezig zijn vanaf de zonnewende op 21 december. De naam Ostara komt waarschijnlijk van de Germaanse godin Eostre die voor vruchtbaarheid en nieuw leven zou zorgen.

edelsteen zeep carneool

Daarom doe je een Ostara Wicca Ritueel

Tijdens Ostara vier je levenskracht en vernieuwing. Maar deze magische energie moet wel eerst ruimte hebben om haar werk te doen! Volgens de wicca of ostara traditie moet je daarom eerst schoon schip maken. Dat doe je niet alleen door ramen te zemen, maar ook gelijk verstofte emoties en ideeën mee te nemen. Wat mag er van jou met de voorjaarszon vertrekken? Dat ontdek je tijdens een ostara ritueel!

De Ostara Schoonmaak in Drie Stappen

Schoonmaken kan een monsterlijke taak lijken als je eraan begint. Zeker wanneer het zonlicht je vrolijk duidelijk maakt wat allemaal schreeuwt om een sopje. Om orde in de chaos te scheppen, hou je daarom deze drie stappen aan:

  1. Opruimen
  2. Schoonmaken
  3. Vernieuwen

Stap 1: Opruimen à la Ostara

Opruimen doe je the wicca way, namelijk door eerst contact te maken met jezelf of de kamer die aandacht vraagt. Zo stuiter je niet als een pasgeboren lammetje alle kanten op, maar kun je tijdens het ordenen gebruik maken van innerlijke hulp. Ook mis je door zo’n meditatieritueel geen belangrijke gevoelens en gedachten die met de troepjes verbonden zijn. Afstemmen op je wildste schoonmaakwensen kan bijvoorbeeld via Pendelen, een Wichelroede, Tarot spel of Glazen Bol en door het maken van een bijpassend Wicca Altaar.

Stap 2: Schoonmaken Ostara Style

Nu je niet meer over stapels kleding struikelt, is het tijd om te schrobben. Maak bijvoorbeeld je eigen poetsmiddel met Marseille Zeep en Etherische Olie naar keuze. Dat is vriendelijk voor Moeder Aarde en een fijne manier om jezelf te verwennen met aromatherapie. Geur zou namelijk een mood op kunnen roepen. Kreeg je bij het weggooien van persoonlijke spullen bijvoorbeeld te maken met verdriet of boosheid? Ondersteun jezelf tijdens het boenen dan met kalmerende aroma’s! Een energetische opfrisser zou je kunnen regelen door je Huis te Reinigen met Salie, Palo Santo of Florida Water. Zo kunnen ook onzichtbare zaken lekker via het raam naar buiten.

3. Vrolijk Vernieuwen

En dan nu het klapstuk: voeg positieve vibes toe aan je omgeving. Laat je bijvoorbeeld inspireren door klassieke Feng Shui Tips zoals het toevoegen van de juiste planten, tinten en Edelstenen aan je interieur. Wist je bijvoorbeeld dat de zeven Chakra Kleuren een positieve werking zouden hebben op je energiesysteem? Kies je liever voor kristallen, leg dan bijvoorbeeld een Gouden Driehoek neer of misschien heeft een Zoutlamp werking op je gemoed. Ook speciale symbolen kunnen helpen je hernieuwde harmonie te bewaren. Wiccans kiezen meestal het Pentagram, maar de Levensbloem is net zo goed een teken van eenheid. Heb je nog energie over? Maak dan je eigen Geurkaarsen om het nieuwe begin te vieren.

zoutkristal sfeerlicht

Meer Spirituele Rituelen doen?

Benieuwd welke seizoensrituelen Wicca nog meer heeft? Lees dan iets over Imbolc. Dit vroege voorjaarsfeest wordt in februari gevierd en is een voorbereiding op Ostara. Ook het hindoestaanse lentefeest Holi is een manier om het nieuwe jaar te vieren. Hierbij bedenk je lente intenties en moedigt die aan met veel geur en kleur. Wil je regelmatig een symbolische reiniging doen, dan is een Volle Maan ritueel misschien iets voor je. Van dit mysterieuze schijnsel zouden namelijk niet alleen kristallen, maar ook mensen enorm opkikkeren.

Veel succes en Blessed Be 🙂

Laatste aanpassing op 18 mei, 2022 11:41 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *