• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen

Opaal

Spiru Customer Service

Ontspannen bestellen bij Spiru!

4.829
bomen geplant
101.409
KG Co2 compensatie
Over ons
1 - 24 van 43 producten

Opaal Kopen

Opaal is een mineraal (kwarts) dat veel voorkomt en er bestaan vele soorten van. Opaal kan verschillende kleuren hebben, zoals wit, grijs, melkachtig blauw, geel, rood, groen, bruin en zwart. Ook kunnen opalen kleurloos zijn, doorschijnend of juist ondoorzichtig. De vuuropaal dankt zijn naam aan de oranje kleur.

Van alle soorten opaal zijn de edelopalen favoriet vanwege de kleurrijke uitstraling. Het bonte kleurenspel in deze opaalsoort wordt ook wel opalescentie genoemd. Edelopalen laten zich goed combineren met andere edelstenen.

Werking Opaal

Opaal heeft over het algemeen een beschermende, activerende en absorberende werking. Op fysiek gebied heeft de steen een gunstige werking op de huid, het haar, botten en nagels. Het heeft een versterkende werking op het immuunsysteem. Het dragen van opaal bij verkoudheid, bronchitis en astma kunnen de klachten sneller doen afnemen. Opaal dragen is goed voor het hart, de bloeddruk, vorming van bloedcellenen en het kan goed gebruikt worden bij bloedarmoede.

Opaal versterkt het zelfvertrouwen en maakt vrolijk, geeft levenslust en bevordert passie. Op emotioneel gebied kan de steen soelaas brengen bij verdriet, bijvoorbeeld veroorzaakt door verlies van een geliefd persoon of huisdier en deze transformeren in acceptatie en rust. De steen heeft een stabiliserende werking bij stemmingswisselingen tijdens de menstruatie of de overgang. Opaal bevordert daadkracht en creativiteit. Mediteren met een edelopaal geeft inzicht en versterkt de zintuigen.

Naast de hierboven vermelde werking van opalen hebben de hieronder vermelde opaalsoorten aanvullende specifieke effecten.

Andes opaal heeft naast de algemene eigenschappen een positieve werking op het hart. Het is een steen die een goede werking heeft op het sociale vlak. Het maakt hartelijk en gastvrij, liefdevol en open. Bij verlegenheid helpt het te ontspannen. Bij schaamte laat het remmingen los.

Boulder opaal heeft een positieve werking op alle klachten die te maken hebben met de bloedsomloop, zoals spataderen en aderverkalking.

Girasol opaal is een gunstige steen voor het bevorderen van innerlijke rust en het verminderen van spanningen, angsten en zorgen. Het helpt bij het doorbreken van patronen geeft inzicht in het onderbewuste. Deze steen heeft op fysiek gebied een gunstige werking op de lymfeklieren.

Kristal opaal kan gevoelens van lusteloosheid, somberheid en pessimisme opheffen. Het kristal opaal kan gebruikt worden voor het verkrijgen van inspiratie bij kunst en poëzie.

Opaal kwarts (opaliet) helpt bij het verwijderen van energetische blokkades. Het wordt gebruikt bij meditaties om intuïtie en spiritualiteit naar een hoger niveau te brengen. Het helpt stemmingswisselingen te stabiliseren, verlicht depressie en vermindert agressief gedrag. Opaal kwarts bevordert succes, vooral in zakelijke aangelegenheden.

Vuuropaal is een opaal die goed inzetbaar is bij seksuele problemen, zoals frigiditeit, vaginisme, impotentie en een verminderd libido. Het heeft een dynamische en vitaliserende werking en kan gebruikt worden bij klachten van vermoeidheid of uitputting. Het maakt de overgang tussen actie en ontspanning makkelijker. Vuuropaal geeft kracht en energie en bevordert enthousiasme bij nieuwe ideeën en stimuleert veranderingen. De steen zet aan tot actie en beschermt tegen gevaar. Vuuropaal geeft hoop en steun.

Wateropaal (hyaliet) geeft innerlijke rust en is een goede steen voor meditatie. Het verschaft inzicht en haalt remmingen, belemmeringen en angsten uit het onderbewuste naar de oppervlakte wat nodig is om te helen.

Edelsteen Hanger Opaal Geel

Sinds de oudheid wordt Opaal al als edelsteen bewerkt. Eerst werden er van primitieve werktuigen van gemaakt en later voor siervoorwerpen. De Assyriërs, Babyloniërs en Romeinen gebruikten deze steen al. Vroeger dacht men dat hij ongeluk bracht, vooral als hij niet goed gereinigd werd.

De steen is meestal doorschijnend of doorzichtig en heeft een bont kleurenspel. Zijn kleur is geel, blauw, rood, wit, bruin, zwart of groen.

  • Opaal werkt zuiverend en bevordert het zelfgenezende vermogen.
  • De steen heeft een positieve werking op het geheugen.
  • Hij maakt loyaal en trouw en heeft een sterke connectie (genieten van) seksualiteit en liefde.
1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50