• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 49 Landen

 Ontdek Onze Combinatiedeals

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 49 Landen

I Tjing Raadplegen, Dit Vertelt het Boek der Veranderingen

Door Anouk 10 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
2384 x

De I Tjing is een oud Chinees boek dat goede raad geeft aan de hand van zes hele of onderbroken lijnen. Lees hier wat deze spirituele streepjescodes betekenen.

I Tjing Hexagrammen

De I Tjing, I Ching of Yijing is een heel oud orakel uit China en een belangrijk werk voor Taoïsten. Het is gebaseerd op de filosofie van Yin en Yang en heet ook wel Boek der Veranderingen. Wil je iets weten over de laatste ontwikkelingen? Dan zou de I Tjing je kunnen helpen. Hier lees je hoe het Orakel werkt!

Chinese Lucky Coins for I Ching

Dit Vertelt de I Tjing Je

De I Tjing heet ook wel het Boek der Veranderingen omdat het over natuurlijke processen gaat. Taoïsten gaan er namelijk vanuit dat alles wat leeft zijn eigen timing heeft. Het I Tjing orakel laat daarom zien in welke fase je nu zit en welke mogelijkheden daarin verstopt zitten. Volgens het Yin Yang principe zou elke situatie namelijk vanzelf in zijn tegendeel omslaan. De I Tjing beschrijft dus wat zich nu kan ontwikkelen als je de natuur zijn gangetje laat gaan.

Zo Zien I Tjing Antwoorden Eruit

Het heden is volgens de I Tjing altijd een mix van yin en yang-invloeden. Om te laten zien wat de verhouding op dit moment is, gebruikt het orakel hexagrammen. Dat zijn combinaties van zes op elkaar gestapelde lijnen. Deze strepen kunnen gebroken (yin) of heel (yang) zijn. Met die twee soorten lijnen kun je 64 unieke hexagrammen maken. Bij elk scenario zit een begeleidende tekst. Overzichtelijk toch, minder dan zeventig opties voor de toekomst? 😉

I Tjing Hexagrammen met Chinese Tekens

Zo Werkt het I Tjing Orakel

  • Stel een Vraag
  • Werp een Munt
  • Lees je Lijnen

Stel een Vraag

Volgens kenners vertelt de I Tjing alleen wat de mogelijkheden op dit moment zijn. Het besluit dus niet wat je moet doen en voorspelt ook geen toekomsten. Je kunt het orakel daarom het beste een open vraag stellen. Dan krijg je de meest interessante antwoorden!

Werp een Munt

Een hexagram oproepen kan op verschillende manieren. De enige regel is dat je het toeval laat bepalen welke yin en yang-lijnen er ontstaan. Ook moet je af kunnen lezen welke strepen op het punt staan te veranderen. De meeste mensen gebruiken hiervoor drie muntjes die zes keer geworpen worden. Kop en munt horen dan bij yin of yang. Gooi je drie dezelfde kanten? Dan verandert de lijn en krijg je er een nieuw hexagram bij. Als niets zich ontwikkelt, blijft het bij één scenario.

Lees je Lijnen

Na het tevoorschijn toveren van hexagrammen, komt de interpretatie. Bij elk symbool staat gelukkig een tekst over de aard van de situatie en wat er gebeurt als de lijnen veranderen. Slaat het heden binnenkort om? Lees dan de informatie bij het eerste hexagram voor je persoonlijke advies. Als een lijn hetzelfde blijft, laat de tekst dan voor wat het is.

Ander Orakel Raadplegen?

Mensen met I Tjing liefde houden meestal ook van andere orakels, zoals het Tarot spel dat over levensfases en de tijdgeest gaat. Ook kan het passend zijn om contact te maken met je Totemdieren. Die zouden namelijk net zo wijs zijn als het Boek der Veranderingen. Gebruik je liever instrumenten? Dan is Pendelen misschien geschikt of oefen eens met een Glazen BolSpiritueel Leven is niet zo ingewikkeld als het lijkt!

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 11:51 am

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50