• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Gelukspoppetjes, Wat deze Vrolijke Vrienden je Bieden

Door Anouk 30 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
2458 x

Gelukspoppetjes zijn zo normaal dat je bijna vergeet om er vrolijk van te worden. Maar wie wat langer kijkt naar die opgewekte bekjes, ziet meteen waarom geluk in kleine dingen zit.

gelukspoppetjes china

Je hebt ze vast wel eens gehad, zo’n grappig houten figuurtje. Meestal vind je ze als versiering op een cadeautje, maar eigenlijk zijn die kleine vrienden zelf al een groot geschenk. Daarom lees je hier alles over gelukspoppetjes en vind je inspiratie om ze wat vaker als goed gezelschap te gebruiken.

Zo zien Gelukspoppetjes eruit in Diverse Culturen

Over de hele wereld worden kleine figuurtjes gebruikt om vrolijkheid en geluk te brengen. In Japan kennen ze Kokeshi en Kimmidolls van hout, compleet met Kimono en haardracht. Een Franse variant zijn Nenette & Rintintin, kleine wollen popjes die tijdens de Eerste Wereldoorlog aan soldaten werden gegeven. In Guatemala kennen ze Zorgenpopjes en in Mexico dragen mensen wensarmbandjes met kleine popjes eraan. Die heten Chinitos de la suerte wat Chinese geluksmannetjes betekent en zijn precies dezelfde lucky of fortune dolls die in het Westen bekend zijn.

Bekijk onze Geluksbrengers

Dit Betekenen Gelukspoppetjes

Ieder klein figuurtje heeft zijn eigen verhaal en gebruik. Toch zijn er veel overeenkomsten tussen popjes uit verschillende culturen. Geluksbrengers zijn bijna altijd handgemaakt en passen precies in een broekzak. Ze zijn namelijk bedoeld als eenvoudige talismannen die je gezondheid, liefde of iets anders goeds wensen terwijl je dagelijkse bezigheden doet. Gelukspopjes mogen dan wel mini zijn, eigenlijk staan ze voor de kracht van het kleine. Ze lijken een beetje op kinderen en zijn daarom ook een symbool van eenvoud en oprecht plezier. Want zorgt zoeken naar lichtpuntjes niet vanzelf voor geluk?

zorgenpopje worry doll

Dit kun je met Worry Dolls

Zorgenpopjes of Worry Dolls zijn stoffen figuurtjes uit Guatemala die zouden kunnen helpen om problemen los te laten. Volgens een populaire Maya legende zou je een popje voor het slapengaan kunnen vertellen wat je dwars zit en hem daarna onder je kussen leggen. Dan zorgt de Worry Doll ervoor dat je ’s ochtends vol goede moed opstaat. Als je er even over nadenkt is het eigenlijk heel simpel. Het helpt toch altijd om problemen een plek te geven zodat je weer vrolijk verder kunt? Met het ritueel van een zorgenpopje oefen je dit bovendien elke dag. Kleine moeite, groot effect 🙂

Zo Gebruik je Gelukspoppetjes

Worry Dolls hebben een duidelijke gebruiksaanwijzing, maar Chinese gelukspoppetjes niet. Omdat de meeste soorten een lus hebben, hang je ze makkelijk aan je tas of sleutelbos. Ook kun je ze in je favoriete broek of jas doen, zo heb je elke dag wat goede moed op zak. Een popje in je portemonnee kan misschien ook geen kwaad of wat dacht je van een voorwerp dat je graag gebruikt? Als je van schrijven houdt, hang dan een poppetje aan je lievelingspen. Ben een professioneel beller? Gebruik een geluksbrenger aan je telefoon voor gezellige gesprekken. Ook kun je een bosje boven de deur hangen of aan de deurklink van een ruimte die je graag gebruikt. Wees vooral creatief, want daar ga je sowieso van glimlachen!

Hierbij geef je Gelukspoppetjes Cadeau

Kleine talismannen passen bij allerlei gelegenheden, daarom kun je verschillende Gelukspoppetjes kopen. De Japanse kokeshi dolls zijn bijvoorbeeld een traditioneel kraamcadeau. Ook zorgenpopjes worden van oudsher vaak aan kinderen gegeven. Ze zouden kleuters namelijk kunnen helpen om minder bang voor het donker te zijn en zo nachtmerries vermijden. Chinese gelukspoppetjes zijn wat algemener en kun je geven wanneer je wilt. Dat kunnen blije momenten zijn, maar ook in verdrietige tijden kan een popje van betekenis zijn.

Bekijk onze Geluks Producten

Veel plezier met je gelukspoppetje!

 

Laatste aanpassing op 02 mei, 2023 3:18 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *