• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis Verzending vanaf €60
 • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek items die matchen met jouw sterrenbeeld 🤩 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Geluksbrengers, 10 Tips voor een Persoonlijk Cadeautje

Door Anouk 12 mei 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
4453 x

Geluksbrengers verspreiden altijd een vrolijke boodschap. Lees hier hoe je lucky charms verwerkt tot een customized cadeautje!

boekenlegger engel geluksbrenger

Geluksbrengers zijn kleine cadeautjes waarmee je iemand een goed gevoel geeft. Ze verbeelden je liefste wensen voor de ontvanger of houden opgewekt een oogje in het zeil. Wil je een geluk symbool cadeau doen? Geef er dan een extra persoonlijke touch aan met deze creatieve tips. Want het is niet alleen fijn om geluk te krijgen, maar ook een zegen iets bijzonders te geven!

Inspiratie voor een Symbool voor Geluk

Er zijn verschillende geluk symbool voor lucky vibes. Het klavertje vier ken je misschien wel. Dit is één van de bekendste symbool geluk en in ontstaan in Ierland. Elk van de vier blaadjes staat voor iets anders, namelijk hoop, geluk, liefde en geloof.

Ook het Ohm-teken is een symbool voor geluk. Deze vertegenwoordigt eenwording binnen het hindoeïsme. Het chanten, zingen of oplezen van ‘Ohm’ zouden mind, body en spirit samenbrengen.

En wat dacht je van een uniek Ganesha beeld? Je kunt deze hindoeïstische god herkennen aan zijn olifantenhoofd. Ganesh zou je helpen met het weghalen van obstakels uit je leven en je voorzien van gelukkige gedachten.

Presentjes Personaliseren met Geluksbrengers

Gelukssymbolen zijn altijd een leuke manier om presentjes te personaliseren. Geef je bijvoorbeeld een boek, dan kan een passende lucky charm de gedachte erachter versterken. Andersom werkt natuurlijk ook: je kunt geluksbrengers kopen en ze verrijken met andere positieve cadeautjes. Zo komt de boodschap nog beter over! Hieronder vind je 10 ideeën om het krijgen van een geluksbrenger nog specialer te maken. Wat brengt geluk:

Deze 10 Tips Maken je Cadeautjes Creatief

 • Maak een Mantra, Gedichtje of Persoonlijke Spreuk
 • Voeg een Notitieboekje toe
 • Bedenk een Speciaal Ritueel
 • Versterk Geluksbrengers met Krachtige Kristallen
 • Teken een Gelukssteentje
 • Trek een Tarotkaart
 • Combineer met Spell Kaarsen
 • Smudge de Geluksbrengers
 • Versier met Symbolische Kruiden of Veren
 • Verpak in een Schatkist of Buideltje

Maak een Mantra, Gedichtje of Persoonlijke Spreuk

Geef je Gelukspoppetjes weg of een Beschermengel? Schrijf er dan een mooie Mantra bij of voeg een spreuk toe die uitdrukt wat je iemand wenst. Gedachten kunnen heel krachtig zijn!

Voeg een Notitieboekje toe

Tevredenheid zit in een klein hoekje. Geef daarom een notitieboekje bij de geluksbrenger zodat de ontvanger op kan schrijven wat er allemaal voor moois in zijn leven verschijnt. Leuk symbool geluk om dankbaarheid mee te oefenen en de positieve effecten van zo’n Spiritueel Cadeau te spotten!

spiritueel notitieboek met opaliet edelsteen

Bedenk een Speciaal Ritueel

Sommige geluksbrengers hebben hun eigen werkwijze. Zorgenpoppetjes zouden bijvoorbeeld je problemen overnemen als je ze toevertrouwt voor het slapengaan en een lachende boeddha moet je dagelijks over zijn buikje wrijven voor welvaart. De Maneki Neko of lucky cat is bedoeld als begroeting en trekt volgens Japanners overvloed aan als hij bij de ingang staat. Natuurlijk kun je ook zelf een ritueeltje bedenken bij het symbool dat je weggeeft. Zo komen hun krachten nog beter tot leven!

Versterk Geluksbrengers met Krachtige Kristallen

Kristallen kunnen een goede toevoeging zijn aan je geluksbrenger. Ze zouden namelijk positieve energie versterken en negatieve in zich opnemen. Omring een Klavertje Vier bijvoorbeeld met groene edelstenen met voorspoedige vibes zoals Jade, Aventurijn en Smaragd. Ook is het geluksplantje al sinds de middeleeuwen een symbool van vruchtbaarheid en lang leven, iets waar de meeste oranje kristallen verstand van hebben. Wil je de christelijke symboliek van de klaver benadrukken zoals de heilige geest of drie eenheid? Kies dan voor spirituele stenen in witte of violette tinten.

Teken een Gelukssteentje

Geluksstenen kun je kopen, maar ook prima zelf maken. Zo kun je ze versieren met een symbool voor geluk of een woord dat echt iets voor de toekomstige bofkont betekent.

Trek een Tarotkaart

Een andere mooie manier om je presentje intentie te geven, is er Tarot bij te betrekken. Je kunt bijvoorbeeld aan je set vragen wat iemand geluk brengt of op welk gebied wat mazzel welkom is. Deze kaart kun je dan bij je cadeautje stoppen of de uitleg ervan opschrijven voor de ontvanger.

Combineer met Spell Kaarsen

Een andere methode om wensen kracht bij te zetten, is het werken met speciale Spell Kaarsen. Dat zijn wicca lichtjes in verschillende kleuren, elk ervan met een magische energie. Brand bijvoorbeeld van tevoren een rood kaarsje als je iemand geluk in de liefde toewenst of geef een gele versie bij je geluksbrenger voor extra succes.

Smudge de Geluksbrengers

Wil je een gelukssymbool gebruiksklaar maken voor de ontvanger? Overweeg dan om hem energetisch te reinigen met een lekkere salie smudge. Net zoals bij een Huis Reinigen met Salie kun je het voorwerp daarbij ook een fijne opdracht influisteren. Een typisch gelukssymbool China is het oneindige knoop symbool. Door deze te smudgen is ‘ie helemaal klaar voor zijn nieuwe eigenaar.

Ontdek ons complete Smudge Assortiment

Versier met Symbolische Kruiden of Veren

Cadeautjes van Moeder Natuur zoals kruiden of veren zijn ook een echte aanvulling op geluksbrengers. Sjamanen geloven namelijk dat alles op aarde een eigen kracht heeft. Bind bijvoorbeeld een bosje medicinaal kruid om je presentje of voeg de veren van Totemdieren toe. Ook bij geluksbrenger sleutelhangers kan dat een leuke toevoeging zijn. Zolang het maar in de juiste spirit is!

Verpak je Geluksbrenger Cadeau in een Schatkist of Buideltje

Is jouw geschenk bedoeld als goed gezelschap of spiritueel hulpje? Verpak hem dan in een buideltje of schatkist, zodat hij een eigen plek heeft en niet kwijtraakt of beschadigt. Dit geeft degene die verrast wordt meteen het gevoel dat hij iets speciaals in handen heeft!

Al onze Geluksbrengers bekijken

Waar ga jij iemand mee verrassen?

Laatste aanpassing op 14 februari, 2024 9:49 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *