• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Prijs

Materiaal

Kleur

Sterrenbeeld

Ringmaat

Chakra

Geboortesteen maand

Betekenis

Tijgeroog

1 - 24 van 133 producten
Sfeerfoto's

Tijgeroog Kopen

De goudbruine edelsteen Tijgeroog behoort tot de kwartsen met wisselende concentraties van ijzer. Hierdoor ontstaat een combinatie van lichte en donkere strepen in de steen, wat aan een kattenoog doet denken. Wanneer je vanuit een ander oogpunt naar de edelsteen kijkt, dan verandert de glans ook. De Ruwe Tijgeroog wordt onder andere gevonden in Australië, Mexico, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Vroeger werd hij als talisman gedragen tegen negatieve invloeden.

De Geschiedenis van de Tijgeroog

De steen is al eeuwenlang bekend en populair. De Oude Grieken gebruikten de steen al om ze een goed humeur te bezorgen en de zintuigen, zoals de ogen en de oren, te versterken. Daarnaast geloofden zij dat de steen hen beschermde tegen negatieve elementen zoals mensen met verkeerde bedoelingen. Rond de Middeleeuwen werden stenen met dit reflecterende effect veel gebruikt als Talisman Amulet. Het zou ze beschermen tegen zwarte magie en het boze oog. In de negentiende eeuw werden de blauwe en gele variant populair, vanwege hun waarde en decoratieve uiterlijk. Aan het eind van deze eeuw werden ze Tijgeroog en Valkenoog genoemd, zodat ze niet door elkaar werden gehaald. In Zuid-Afrika gingen legendes rond over goud en diamanten, waardoor veel veel mensen naar de streek Prieska trokken. Hier werden grote hoeveelheden van de steen ontdekt. De prijs van deze steen was eerst net zo hoog als die van de Diamant, maar de prijs ging snel omlaag toen de grote voorraden werden ontdekt.

Betekenis Tijgeroog Steen

De Betekenis van de Tijgeroog edelsteen komt van de reflectie van het licht in de steen. De Tijgeroog betekenis is dus ook te danken aan dit kattenoogeffect. Daarnaast zou de steen kracht, moed en vertrouwen kunnen geven. Volgens liefhebbers maakt de steen je daadkrachtig en zelfverzekerd, wat weer past bij de stoere tijger.

Tijgeroog Steen Werking op Emotioneel Gebied

Naast de bovenstaande Tijgeroog werking, zou de steen ook doorzettingsvermogen, daadkracht en analytisch vermogen geven. Om deze reden wordt de steen veel gebruikt tijdens het studeren en andere taken waarbij concentratie is vereist. Bij het dragen van de steen zou je bovendien leergierig, creatief en nieuwsgierig kunnen worden. Ook wordt Tijgeroog gebruikt bij spannende situaties, zoals een belangrijke presentatie of een sollicitatiegesprek. Hij zou je minder verlegen kunnen maken en kracht en vertrouwen kunnen geven bij angsten, pesten en negatieve gevoelens. Tot slot zou de gele tijgeroog een goede hulp kunnen zijn bij het nemen van beslissingen, door inzicht in onszelf te geven en je te helpen situaties beter te overzien.

Tijgeroog Edelsteen Werking op Fysiek Niveau

Tijgeroog helpt volgens kenners bij het verlichten van pijn en krampen, voornamelijk bij buikpijn, spierpijn, gewrichtspijn en darmkrampen. De werking van Tijgeroog zou verder een positieve invloed kunnen hebben op het hormoonstelsel, de maag, de wervelkolom, het zenuwstelsel, de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, de oren en ogen, de luchtwegen, de keel, verkoudheid, astma en hyperventilatie.

Zo kun je het Goudbruine Kristal Verzorgen

Vergeet niet om je edelstenen en mineralen af en toe te verzorgen. Dit doe je door de stenen af en toe te ontdoen van hun opgenomen negatieve energie. Je kunt zowel de gepolijste variant als de Tijgeroog ruw op alle mogelijke manieren reinigen. Je kunt bijvoorbeeld:

Opladen doe je in het licht van de (volle) maan, de zon of met Bergkristal. Meer tips lees je in onze blog met basistips om je edelstenen te verzorgen.

Sieraden met Tijgeroog

De steen is al eeuwenlang erg geliefd. Vooral in Afrika werd de steen gebruikt als amulet tegen zwarte magie en voodoo. Het kristal zou de negatieve energie dan terugkaatsen, zodat de uitzender van de nare intenties een koekje van eigen deeg zou krijgen. Tegenwoordig zie je dat dit kattenoog ook veel wordt verwerkt in sieraden. De kleuren en de prachtige glans van de steen maken de steen populair in onder andere een Tijgeroog ring of een Tijgeroog armband bij dames. Ook kun je op veel plekken een Tijgeroog hanger of Tijgeroog ketting kopen. Met de producten van Spiru kun je ook zelf sieraden maken. Je vindt een rijk assortiment met benodigdheden, waaronder onze Tijgeroog Kralen.

Tijgeroog Spirituele Kenmerken

Deze edelsteen hoort bij de onderste drie chakra’s en zou dan ook aardend en beschermend werken en balans kunnen brengen. Toch zou de steen vooral invloed hebben op het zonnevlecht chakra, oftewel het derde chakra, dat zich rond de navel bevindt. De edelsteen zou goed passen bij het sterrenbeeld tweeling en sterrenbeeld leeuw. Ook zou Tijgeroog het innerlijk oog versterken en zo je intuïtie en spirituele vermogens kunnen verbeteren.

De Steen die populair is bij Kinderen

De reflectie van het licht zorgt ervoor dat de steen populair is, vooral onder kinderen. Daarnaast is dit kristal geschikt voor koor kinderen van de basisschool die verlegen zijn of last hebben van faalangst. Ook voor kinderen en volwassenen die al wat ouder zijn zou het een geschikte steen zijn om te ondersteunen bij daadkracht en doorzettingsvermogen.

Meer zoals Tijgeroog Edelsteen Kopen

Tijgeroog is een van de bekende Helende Kristallen. Ben je benieuwd naar meer edelstenen die meer zouden activeren of aarden? Misschien is de Agaat, Onyx, Carneool of de Rode Jaspis dan iets voor jou. Ben je juist op zoek naar edelstenen die horen bij de bovenste chakra’s? Dan kun je eens kijken bij de bekende Amethist, Celestien of Seleniet. Wil je juist meerdere Edelstenen Combineren? Doe vooral wat goed voelt voor jou, want er zijn geen vaste regels. Al je edelstenen vind je bij Spiru.