• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling ūüėć
 • Gratis Verzending vanaf ‚ā¨60
 • D√© Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! ūü饬†>

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling ūüėć
Gratis Verzending vanaf ‚ā¨60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Chakra Stenen Set Gebruiken, Zo Rock je de Regenboog

Door Anouk 29 juli 2019
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
14642 x

Ken jij chakra stenen al? Deze kleurige kristallen worden gebruikt bij meditatie, healing en nog veel meer moois. Hier lees je tips om te werken met deze bijzondere rainbow rocks!

chakra stenen set ruw

Chakra Stenen zijn edelstenen die passen bij de kleuren en eigenschappen van de zeven chakra’s. De zeven wat? Geen nood. Hier lees je alles over deze klassieke energiepunten en hoe je regenboogstenen gebruikt in een persoonlijke chakrasessie. Met deze Chakra Stenen uitleg hou je ze alle zeven op een rijtje, beloofd!

chakra edelstenen set ruw in hand

Dit zijn Chakra’s

Chakra is Sanskriet voor wiel. Volgens de yogafilosofie zitten er namelijk zeven draaiende energiepunten in het menselijk lichaam. Deze centra liggen langs de ruggengraat, op elkaar gestapeld van stuitje tot kruin. Je kunt chakra’s volgens veel mensen niet echt meten, maar wel voelen of ervaren. Zo heeft het eerste of basischakra bijvoorbeeld te maken met overlevingsinstinct en daarom met je neus, benen, doorbloeding en gevoel van veiligheid. Het vertelt dus of je gevaar ruikt en wat je doet om je behoeften te vervullen. Bovendien heeft elk energiepunt bijpassende kleuren, geuren, klanken en edelstenen. In het geval van het Wortelchakra zijn dat rode tinten, aardse aroma’s, de mantra ‘lam’ en roodbruine of zwarte kristallen. Nu is het vast geen geheim meer waarom chakra edelstenen bestaan!

Chakra Stenen Betekenis

Het woord ‘chakra’ betekent wiel en daarom zouden deze zeven punten constant bewegen of stromen. Als dat niet lekker gebeurt, blokkeert de boel of vliegt de energie alle kanten op. Volgens kenners kunnen edelstenen dan helpen om chakra’s weer in balans te brengen. Is liefde geven of ontvangen bijvoorbeeld lastig voor je? Dan is dat een zaak van het vierde chakra of hartchakra. Om jezelf extra aandacht te geven, kun je dus kristallen gebruiken die symbool staan voor je borstgebied. Je hart zou namelijk een sprongetje maken van groene of roze stenen! Ook kun je zeven kristallen tegelijkertijd gebruiken om het hele systeem een oppepper te geven. Daarom zijn er speciale chakra stenen sets waarin je alle kleuren van de regenboog vindt: voor ieder chakra √©√©ntje!

Alle Chakra stenen bekijken

zeven chakra edelstenen

Dit zit er in de meeste Chakra Stenen Sets

Iedere set bevat edelstenen in de zeven kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Schaf je chakra edelstenen aan, dan is de kans groot dat je deze kristallen krijgt:

1e chakra: rood – rode jaspis
2e chakra: oranje – carneool, oranje calciet, perzik aventurijn
3e chakra: geel – gele jaspis, gele agaat, goudkwarts, tijgeroog
4e chakra: groen – groene aventurijn, jade, rozenkwarts
5e chakra: blauw – lapis lazuli, sodaliet, blauwe aventurijn
6e chakra: indigo – amethist, grijze agaat
7e chakra: violet – bergkristal, amethist

Zo Cre√ęer je een Chakra Edelstenen Set voor Jezelf

Setjes chakrastenen kunnen onderling verschillen. De ene heeft sodaliet voor het vijfde chakra en de andere lapis lazuli. Het gaat er namelijk om dat de kleur en betekenis van de steen overeenkomt met de kwaliteiten van het chakra. Daarom kun je dus ook makkelijk zelf een setje maken. Verzamel dan zeven stenen in de kleuren van de regenboog en ga na of hun betekenis voor jou bij de energiepunten past. Of probeer ze uit om daar achter te komen. Meteen een leuke oefening om jezelf te leren kennen!

zeven chakra stenen set in hand

Hoe Chakra Stenen gebruiken?

Hoe gebruik je chakra stenen? Chakra Stenen kun je op verschillende manieren gebruiken. Er zijn drie populaire toepassingen, namelijk

 • Op je lichaam
 • In een opstelling
 • Bij je dragen

Hieronder lees je wat dat precies inhoudt.

Chakra Stenen Gebruiken op je Lichaam

Chakra stenen leggen wordt ook wel eens Chakra Massage genoemd. Als je Kristallen op het lijf wilt leggen, doe je dat volgens kenners van onder naar boven. Je begint dus bij het wortelchakra en gaat deze punten langs:

 1. Benen of Bekkengebied
 2. Onderbuik
 3. Zonnevlecht
 4. Hart
 5. Keel
 6. Derde Oog
 7. Kruin

Opstellingen Maken met een Chakra Edelstenen Set

Volgens ervaren energiewerkers kun je ook op afstand met edelstenen werken. Dat betekent dat je ze niet bij je hebt, maar ergens op een altaar of andere betekenisvolle plek legt. Je maakt dan een symbolische vorm, bijvoorbeeld een mandala of cirkel. Ook op deze indirecte manier zou de kracht van de kristallen op je inwerken.

Chakra Stenen bij je dragen

Nog een populaire manier om met Chakra Edelstenen te werken, is door ze bij je te dragen. Door edelstenen regelmatig met je mee te nemen, zul je steeds beter met de energie kunnen werken.

Chakra Stenen Volgorde

Met een setje kun je stenen op elk chakra leggen en zo zeven punten behandelen. Maar wist je dat er veel meer mogelijk is met je mineralen? Het ligt eraan welke wensen je hebt. Zo zou je op alle punten rozenkwarts neer kunnen leggen als je hele systeem wel wat hartenergie kan gebruiken. Of wat dacht je van zeven keer een eerste chakra edelsteen, om overal wat vitaliteit te brengen? Het is natuurlijk persoonlijk wat voor je werkt. Daarom zijn er bijvoorbeeld ook therapeuten die het combineren van kristallen tot hun vak hebben gemaakt. Laat je dus vooral adviseren als je dat prettig vindt!

chakra edelstenen set spiru

Tips voor een geslaagde Chakra Stenen Sessie

Met een Chakra Edelstenen Set kun je verschillende kanten op. Of je ze nou in een opstelling gebruikt of ermee mediteert, hier zijn wat algemene tips die je helpen het beste uit jezelf en je kristallen te halen.

 • Maak Ruimte
 • Start Ontspannen

Maak Ruimte

Een sessie met chakrastenen is eigenlijk een moment om jezelf of een ander wat aangename aandacht te geven. De bedoeling ervan is balans herstellen en energie opdoen. Om in de mood te komen, zorg je daarom voor een rustige ruimte die uitnodigt tot ontspannen. Je kunt de de plek zelfs een thema geven als je van tevoren weet waar je mee wilt werken. Is dat het Tweede Chakra? Denk dan aan oranje bloemen of een lekker snackje voor na de sessie. Stem je af op het keelchakra? Zorg dan voor een inspirerend muziekje of voeg wat blauwe elementen toe.

Start Ontspannen

Net zoals je omgeving, mag je zelf ook lekker relaxen. Niet alleen is dat je gewoon gegund, het helpt ook om te voelen wat de stenen doen en waar je behoefte aan hebt. En daar draait het natuurlijk om! Begin je chakra massage of opstelling dus vanuit ontspanning. Dat kan betekenen dat je eerst wat mediteert of kiest voor een bepaald moment van de dag. Ook kan het helpen vooraf iets leuks te doen zoals tuinieren, wandelen, koken, schilderen of kroelen met de hond. Ieder zijn eigen manier!

Daarom moet je Chakra Stenen Reinigen

Edelstenen zijn volgens kristalkenners levende wezens. Ze zouden namelijk energie kunnen geven en opnemen, net wat nodig is in de situatie. Precies daarom zou je edelstenen en kristallen regelmatig moeten reinigen van negatieve energie, met bijvoorbeeld stromend water of palo santo, en opladen met volle maan. Zo verzorg je ze goed en kunnen ze hun werk blijven doen. Maar let op: sommige stenen kunnen niet onder de kraan. Wil je meer weten over de werking van kristallen en hoe je ze zuivert? Je leest er alles over in onze Basistips Edelstenen Verzorgen. Zo kun je uiteindelijk zelf Edelstenen Reinigen of Edelstenen Opladen voor je chakraritueel!

zeven trommelstenen in hand

Interesse in Oefenen met Edelstenen?

Kristallen zijn voor veel mensen alleskunners en worden daarom overal voor gebruikt. Niet alleen kun je Chakra Stenen Kopen, ook Edelsteenwater Maken is mogelijk of Yoni Ei Oefeningen doen. Het kan dan fijn zijn te weten Welke Edelsteen bij je Past. Misschien is dat een Eerste Chakra Edelsteen of is dat je Geboortesteen. Veel plezier met het uitzoeken van je nieuwe instrument!

Laatste aanpassing op 30 september, 2021 9:34 pm

Een vraag of opmerking? We horen het graag!

 1. Mij is nog niet duidelijk hoe ik de chakra stenen kan gebruiken in een sessie met mijzelf. Waar moet ik dan de stenen neerleggen. Wanneer ik alle stenen gelijktijdig wil inzetten

 2. Hoi Jan Willem,

  Het algemene gebruik van Chakra Stenen is dat je corresponderende steensoorten neerlegt op:

  chakra 1: Benen of Bekkengebied
  chakra 2: Onderbuik
  chakra 3: Zonnevlecht
  chakra 4: Hart
  chakra 5: Keel
  chakra 6: Derde Oog
  chakra 7: Kruin

  Groeten,
  Spiru

 3. Goedendag, ik heb ruwe edelstenen set gekocht. Nu mis ik de kleur oranje.
  Ik heb wel een witte, maar volgens mij kloppen de 7 chakra`s nu niet. Klopt dat?

  1. Namasté Esther,

   Hiervoor zou je het beste even contact kunnen opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen je vast en zeker verder helpen!

   Zenvolle groet,

   Spiru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50