• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ontdek de leukste Kerstcadeaus! 🎄 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Bohemian Stijl – Zo rock jij deze hippe trend

Door Marije 2 februari 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
4897 x

De Bohemian stijl komt steeds meer terug. Waar komt het eigenlijk vandaan en hoe kun jij meedoen aan deze trend? Je ontdekt het in onze blog. 

Bij het woord alleen al denken veel mensen al gauw aan de lyrics van Queen: is this the real life, is this just fantasy? Maar wat is Bohemian nou echt en waar komt het vandaan? Lees maar gauw verder om erachter te komen!

Wat is Bohemian?

Een Bohemian interieur, een Boheemse leefstijl of Bohemian decoratie: je hoort het steeds vaker. Waar komt dit woord eigenlijk vandaan? Oorspronkelijk is een Bohemien is een inwoner van het westelijke gedeelte van Tsjechië, de Bohemen. Het Franse woord Bohémien werd gebruikt voor de zigeuners in Frankrijk die zeiden dat ze uit de Bohemen kwamen. Zo werd Bohémien in Frankrijk een naam voor de zigeuners, de Roma’s. In het Engels werd dit vertaald naar “Bohemian”. In het Frans is de Bohemian betekenis ‘niet-burgerlijk’.

bohemian oorbellen

De ontwikkeling van de Bohemian Stijl

Het meest bekende verhaal over de Bohemian stijl gaat over de Bohemien in Frankrijk. Deze zigeuners streefden de op dat moment in Frankrijk heersende normen en cultuur niet na. Zij gingen voor creativiteit, individualisme en vrijheid in plaats van voor het materialistische leven. Hun Boheemse kledingstijl verspreidde zich onder kunstenaars, alternatievelingen, spirituele groepen en andere groepen die vrij wilden denken. De kledingstijl zoals we die nu kennen, lijkt nog steeds sterk op de stijl van die tijd: veel en intense kleuren, drukke prints, een wijde fit, lange rokken, opvallende sieraden, veertjes en symbolen. Hier zit vaak een westers sausje overheen door de giletjes, laarzen en hoeden. Deze kledingstijl is een zusje van de hippiestijl is uit de sixties. De echte boho stijl heeft zich ontwikkeld op het vrije Ibiza. Deze kledingstijl zie je ook veel terugkomen op verschillende festivals, waarvan Coachella de kroon spant.

Zo leef je volgens de Bohemian Leefstijl

Toen de Boheemse kledingstijl ontstond rond de negentiende eeuw, ontwikkelde deze stijl zich tot een zekere lifestyle. Door volgens deze leefstijl te leven, zou je een onbezorgd en vrij leven nastreven. Een bohemien wordt dan ook wel omschreven als een ‘zwervende kunstenaar’. De mensen uit deze tijd droegen, zoals hierboven beschreven, kleurrijke, losse kleding en opvallende Bohemian sieraden. Vaak ging het hierbij om kleurrijke armbanden met kralen en mooie stenen die met de hand werden gemaakt. Maar naast een blitse outfit, zijn ook andere dingen belangrijk. Wat ook samen gaat met deze leefstijl is het aarden en genieten in de natuur en gezond eten en drinken, vaak ook vegetarisch of veganistisch. Uiteindelijk draait het om een vrij, onbezorgd en gelukkig leven en daarbij mag je niet vergeten ook lief voor je mind en body te zijn!

bohemian kleding stijl spiru

De verschillende Sieraden in Boheemse Stijl

Ook opvallende Boho sieraden zijn een onderdeel van deze stijl. Wat zo leuk is aan de Boheemse sieraden is dat het je zoveel vrijheid geeft! Je kunt jezelf versieren met de fleurigste, gekste combinatie en dan het liefst zoveel mogelijk lagen op elkaar. Met onze ruime collectie Bohemian sieraden zul je zeker wat complimentjes vangen! Wees dus niet bang om zoveel mogelijk uit te proberen. Hoe meer, hoe groter en hoe opvallender, hoe beter! In de collectie van onze Bohemian webshop vind je de leukste:

Wil je liever zelf aan de slag? Dan is onze afdeling kralen & rijgmateriaal echt iets voor jou. Mixen en matchen maar!

Bekijk alle Boho Sieraden

Dit is de Bohemian Woonstijl

Ook de Bohemian inrichting is een steeds vaker voorkomend begrip. En dat kunnen we niemand kwalijk nemen, want ook wij krijgen geen genoeg van de Bohemian woonaccessoires! Bohemian meubels en boho accessoires zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan, maar ook jute en zeegras manden en opbergers passen hierbij. Rotan banken of stoelen en andere meubels passen perfect bij zo’n hip interieur. Of je nou een Bohemian woonkamer, badkamer of slaapkamer wilt, je vindt alles wat je hiervoor nodig hebt in onze ruime collectie verrassende items waarmee jij je creativiteit de vrije loop kunt laten! Voor wat inspiratie vind je er zoal Bohemian wanddecoratie, zoals een wandkleed Bohemian of mandala wandkleed, maar voor de Ibiza vibe zijn bijvoorbeeld ook dromenvangers een must have item! Voor de echte positive vibes en een persoonlijke touch, maak jij de ruimte natuurlijk af met opvallende planten, Bohemian kussens en de mooiste edelstenen en mineralen.

wandkleed spiritueel mandala zon bohemian tintje

Meer inspiratie bij Spiru

Ben jij door deze blog helemaal in de positieve sferen gekomen? Dan weten wij je vast met de rest van onze blogs nog veel meer te inspireren! Voor een spiritueel leven hoef je helemaal niet zweverig te zijn! Het draait uiteindelijk om afwegen wat voor jou belangrijk is, in plaats van de menigte te volgen. Precies wat de Bohemien in Frankrijk ook deden! Hierbij laat jij je leiden door je innerlijke stem of intuïtie, die je zou kunnen helpen de werkelijkheid te begrijpen. Om de positieve vibes nog even vast te kunnen blijven houden, is het ook van belang om jezelf te reinigen van negatieve energie! Spiritueel reinigen noem je dat. Dat is soms nodig om je lekker in je vel te voelen. En een stukje zelfliefde zal jou ook zeker niet misstaan. Niet alleen jouw gedachten bepalen je energie, maar ook de omgeving. Nu jij jouw interieur helemaal in de boheemse sferen kunt gooien, zet jij de puntjes op de i met een beetje Feng Shui voor een betere doorstroom van energie! En, we zeiden het toch? Inspiratie genoeg!

Wat is jouw favoriete Boho item?

Laatste aanpassing op 18 maart, 2022 11:12 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50