• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis Verzending vanaf €60
  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis Verzending vanaf €60
Dé Winkel voor een Zenvol Leven

Ankh Kruis, Ontcijfer de Symbolische Sleutel van het Leven

Door Anouk 6 september 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
16025 x

De Ankh heeft een lange geschiedenis als amulet en krachtsymbool. Leer hier wat dit bijzondere kruis voor je leven kan betekenen!

 

Ankh Kruis, Ontcijfer de Symbolische Sleutel van het Leven

Het Ankh Kruis of Levenskruis is één van de bekendste oude Egyptische symbolen. Niet alleen siert een aangepaste versie van het hiëroglief elke koptische kerk, ook andere spirituele tradities zijn fan van het symbool Ankh. Hier lees je waar dit mystieke teken voor staat en welke bijzondere gebeurtenissen vragen om zijn gebruik!

Dit Betekent het Egyptische Woord Ankh

Anch betekent leven of eeuwig leven na de dood in het Egyptische schrift. Het hiëroglief is daarom één van de oudste Geluksbrengers en werd vaak gebruikt als Talisman voor bescherming. Ook houden veel goden, godinnen en farao’s het teken vast op afbeeldingen, om aan te geven dat ze creatieve en kosmische krachten bezitten.

Ankh als Mix van Mannelijke en Vrouwelijke Power

Volgens kenners is het levenskruis een vereniging van twee belangrijke goden uit de Egyptische mythologie, Isis en Osiris. Volgens de verhalen waren deze godin en god getrouwd en verbond hun huwelijk vrouwelijke vruchtbaarheid met het hemelse hiernamaals. In de Ankh zien veel mensen daarom het T-kruis van Osiris met daar bovenop de ovaal van Isis, symbolische verwijzingen naar de samensmelting van hun genitaliën Het symbool is om dezelfde reden populair in de Wicca en andere Neopaganistische stromingen, omdat het staat voor de aanvullende krachten van God en Godin.

Op deze Momenten Biedt de Ankh Betekenis

De Egyptische Ankh heet ook wel de Sleutel van het Leven. Ze zou namelijk toegang verlenen tot het dodenrijk van Osiris of de deur juist stevig dichthouden! Volgens de oude Egyptenaren draagt het kruis bovendien levenskracht die mensen, dieren en planten van zuurstof voorziet. Op oude schilderingen zijn taferelen te zien van goden die een hem onder de neus van een sterveling hielden om die tot leven te wekken. Ook daarom heeft een Ankh teken betekenis bij wezenlijke processen zoals

  • zwangerschap en geboorte
  • sterven en rouwen
  • persoonlijke transformaties of overgangsfases
  • ziekte en verminderde gezondheid

Overal waar leven versterkt of losgelaten moet worden, heeft het Ankh kruis dus betekenis!

 

Ankh Kruis, Ontcijfer de Symbolische Sleutel van het Leven

Daarom Draag je een Ankh Symbool als Amulet

Al in het oude Egypte droegen mensen een Ankh Hanger als amulet. Het levenskruis zou namelijk voorspoed brengen, in het bijzonder op de plek waar je hem draagt. Raakt hij je borst, dan zou je Hartchakra extra kracht krijgen. Hangt hij op je keel, dan ondersteunt hij volgens veel mensen creatieve en eerlijke communicatie – net als zijn bekende Egyptische broertje Lapis Lazuli 😉

Werken met een Tweebenige Ankh

Volgens mensen die zich verdiepen in de mythische koninkrijken Atlantis en Lemurië, bestaat er ook een tweebenig kruis. Deze gaat vooraf aan die van het oude Egypte en zou een zeer krachtig instrument voor healing zijn. De lus ervan heeft dan een reinigende of aantrekkende werking, terwijl je met de twee benen energie zou kunnen richten. Vind je het levenskruis interessant, dan zou deze oerversie je dus nog meer mogelijkheden bieden!

Welke inspiratie vind jij in de Egyptische Sleutel van het Leven?

Laatste aanpassing op 02 november, 2020 4:06 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *