• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis Verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 49 Landen

Wierook Sale korting tot -50% ❤ | OP = OP >

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis Verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 49 Landen

Gekleurde yogabolster ‘Bohemian’ – ik heb hem zelf ook

Door Francien 15 januari 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 3 minuten met dit artikel.
1026 x

Als je bij het beoefenen van yoga wel eens wat extra ondersteuning kan gebruiken, dan is een bolster misschien wel wat voor jou. Dit is een rond of rechthoekig kussen, dat je lichaam op bepaalde plekken ondersteunt bij verschillende yogaposes. De gekleurde yogabolster ‘bohemian rond‘ van Yogi & Yogini is een bont gekleurde, compacte bolster waar mijn kat en ik veel plezier van hebben. Daarom zeg ik met vreugde: ik heb hem zelf ook!

De looks

Soms kom je een bij het online shoppen een product tegen dat je meteen aanspreekt. Dat had ik met de bolster in kwestie. Wat een mooi ding, met z’n cilindervorm en vrolijke bonte patronen. Nou heb ik over het algemeen geen moeite met een paar vloekende kleuren, als het geheel maar mooi is. Gelukkig hebben we de foto’s nog, zodat je zelf kan bepalen of de looks je aanspreken.

gekleurde yogabolster Bohemian

De feels

Boekweitkaf staat erom bekend dat het zich naar je zitvlak/nek/onderrug/etc vormt, stevig is en goed is met warmtetransport. De gekleurde yogabolster voelt inderdaad stevig aan, maar niet hard. Het buitenkussen is gemaakt van katoen, dat is verweven tot een jute-achtige structuur. Het materiaal voelt hierdoor wat ruw aan. Als je een zacht en fluffy kussen zoekt, kijk dan verder. Denk er wel aan dat een glad kussen makkelijker onder je lichaam wegglijdt dan deze ruwe bolster.

De bolster in gebruik

Ik gebruik de bolster regelmatig bij herstellende en ontspannende yogaposes. Soms volg ik een routine met verschillende poses, een andere keer heb ik aan slechts één oefening genoeg.

Stijve spieren?

Minstens één keer in de week kom ik thuis uit mijn werk met stijve nek- en rugspieren. In zo’n situatie is de gekleurde yogabolster mijn allerbeste vriendin. Met de volgende oefening zit bij mij zit alles zo weer op z’n plaats. Leg de bolster op de grond en ga ervoor zitten met de rug ernaartoe. Ga dan langzaam en zo ontspannen mogelijk achterover liggen, met de bolster onder je onderrug. Je voelt hoe het materiaal zich naar je lichaam vormt. Laat de zwaartekracht het werk doen; adem in en strek je eens lekker uit terwijl je uitblaast. Verplaats jezelf zodat de bolster iets meer richting je bovenrug komt te liggen en herhaal de stappen hiervoor. Schuif steeds een beetje verder, tot de bolster onder je nek en hoofd ligt. Schrik niet als je een beetje knakt en plopt, dat is alleen maar goed. Pas wel op dat je niet in slaap valt, want deze oefening is extreem ontspannend!

(Niet) voor de poes

Als de bolster niet in gebruik is, dan hoeft ze niet per sé de kast in. Je kunt haar namelijk prima als hoofd- en neksteun bij het bankhangen gebruiken. Bij mij ligt ze dan ook standaard op de rugleuning van de bank. Dat staat nog eens mooi ook. Klein nadeel: mijn poezen vinden het een heerlijke hangplek, maar een plakroller lost dit harige ongemak zo weer op.

Als je de gekleurde yogabolster ‘Bohemian rond’ bestelt, vergeet dan niet om een zakje boekweit mee te bestellen. De vulling slinkt namelijk op den duur een beetje, waardoor je het af en toe moet bijvullen.

Ben je op zoek naar oefeningen met een bolster, hier een filmpje ter inspiratie:

Herstellende yogaroutine met bolster

Laatste aanpassing op 30 september, 2020 2:40 pm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1024548

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50